"מיום היווסדו, המרכז הבינתחומי, לימים אוניברסיטת רייכמן, פועל להכשרת מנהיגות העתיד של החברה הישראלית ושל העם היהודי. ישראל זקוקה היום למנהיגות גדולה, שתחדש חזון ותביא למימושו. הכל תלוי בדור הבא של המדינה."

מטרת אוניברסיטת רייכמן הינה להכשיר את מנהיגות העתיד של מדינת ישראל, באמצעות השכלה בינתחומית, המשלבת ידע תיאורטי מעמיק עם הכשרה מעשית, ובהנחיית סגל מרצים וחוקרים מהאוניברסיטאות המובילות בעולם ובישראל. גישתנו היא הקפדה על מצוינות במחקר ובהוראה, לצד דגש על אחריות חברתית ומעורבות בקהילה. עוד מראשית ימיה, כמרכז הבינתחומי הרצליה, הצליחה אוניברסיטת רייכמן להיות חלוצה בתחומים רבים ולהוביל מהפכה במערכת ההשכלה הגבוהה בישראל, שאת עקבותיה ניתן לראות כיום במוסדות אקדמיים אחרים.

עובדות ומספרים אודות אוניברסיטת רייכמן

• שנת הקמה 1994
  • סטודנטים 8,400
  • מיקום הרצליה
  • בוגרים 34,000
  • נשיא ומייסד פרופ' אוריאל רייכמן
  • בתי ספר 10
  • מוסד מסוג אקדמי שאינו מתוקצב
  • מעבדות ומכוני מחקר 33
  • 90

מדינות שונות מהן מגיעים הסטודנטים כדי ללמוד באוניברסיטת רייכמן

המוסד האקדמי הכי בינלאומי בישראל על פי נתוני המועצה להשכלה גבוהה לשנת 2016

• 30

נבחרות ספורט הזוכות להישגים חסרי תקדים באקדמיה הישראלית

• 120

תכניות לחילופי סטודנטים עם אוניברסיטאות מובילות בעולם

מקום ראשון בבחינות ההסמכה בחשבונאות פיננסית ובביקורת חשבונות מתקדמת

• 1

המוסד האקדמי המוביל בישראל בפעילות למען קידום מעורבות חברתית עפ"י סקר התאחדות הסטודנטים הארצית.

יעדים וגישות