"בעשור האחרון אנו עדים לשינויים מהירים המתרחשים בעולם עקב מהפכת הטכנולוגיה והבינה המלאכותית היוצרת. שינויים אלה יוצרים הזדמנויות חדשות כמו גם סיכונים ואתגרים בכל הנוגע להתמודדות החברה האנושית עם אתגרי המאה ה-21". 



עם כניסתו לתפקיד הנשיא, הכריז פרופ' בועז גנור על רפורמה מוסדית באוניברסיטה וגיבש מודל חדשני מותאם להוראה וללמידה, המשלב בין שינויים תוכניים בדיסציפלינות השונות, לבין חשיבה לטווח ארוך הכוללת שינוי מבני בתוכניות הלימודים לתואר.

 

מטרת הרפורמה, שתחל כבר השנה, היא להתאים את תכני ושיטות הלימוד ובהמשך גם את מבנה תוכניות הלימודים למהפכת הבינה המלאכותית היוצרת. במסגרת זו נבנו קורסים להיכרות עם מהפכת ה- AI בדיסציפלינות השונות הנלמדות באוניברסיטה.

 

הרפורמה תתבצע תוך שיתוף פעולה בין בתי הספר, על בסיס העיקרון המכונן של הבינתחומיות, שהיה נר לרגליה של האוניברסיטה מיום היווסדה לפני כשלושים שנה.

 

מהפכת הבינה המלאכותית היוצרת (AI) כבר כאן והיא מביאה עמה שאלות לגבי השפעותיה על  שוק התעסוקה העתידי ומכאן גם על תכני ומתודולוגיות ההוראה בהשכלה הגבוהה. על מנת לצלוח את האתגרים בעידן אי הודאות שבו אנו חיים -  בעולם פיסי ללא הסכמה בסוגיות עובדתיות של אמת או שקר, בעולם ריגשי של התמודדות עם השפעות חיצוניות קריטיות על רקע חדירת הרשתות החברתיות והטכנולוגיה המודרנית לחיים האישיים שלנו, ובעולם התעסוקתי שכולל מעבר מהיר ותדיר מתפקיד לתפקיד ומעבודה לעבודה, חשוב לפתח ארגז כלים דינאמי שמשלב ידע בינתחומי, כלים אפקטיביים לחשיבה עצמאית וביקורתית, כמו גם אסטרטגיות לקבלת החלטות, ופיתוח היצירתיות. מעבר לכך  יש לגבש סט של ערכים הומניים וציוניים שישמשו כמצפן, לפיו ניתן יהיה לקבל את ההחלטות הנכונות לפיתוח הקריירה האישית ולקידום המדינה והחברה כולה.    

 

למהפכת הבינה המלאכותית היוצרת תהיה כאמור השפעה מרחיקת לכת על שוק התעסוקה בעתיד הלא רחוק וכמעט בכל הדיסציפלינות השונות. חלק מהמקצועות המסורתיים יוכחדו, מקצועות חדשים ייווצרו, ורוב המקצועות הקיימים ישתנו. בהתאם ובהדרגה ישתנו גם הדרישות של עולם התעסוקה מבוגרי האוניברסיטאות, דבר שיחייב את כל המוסדות להשכלה גבוהה בישראל ובעולם להכיר בכך ולהיערך בהתאם.

 

אוניברסיטת רייכמן, בהיותה האוניברסיטה הפרטית היחידה בישראל (מלכ"ר), היא חלוצה ומובילה בחדשנות אקדמית ובאימוץ טכנולוגיות חדשות. שליחותה המוצהרת: הכשרת מנהיגות העתיד של החברה הישראלית בכל תחומי החיים - במגזר הציבורי, בעולמות העסקיים, המשפטיים, הטכנולוגיים, התקשורתיים ובבריאות הנפש.

זאת על ידי הכשרת הבוגרות והבוגרים של האוניברסיטה לעיסוק בעולמות התוכן הרלוונטיים, כשהם מצוידים בידע עדכני, בשיטות עבודה ובכלים מודרניים המתאימים לעולם החדש שמתפתח בקצב אקספוננציאלי, ולא פחות חשוב - הענקת ערכים, תכונות ויכולות לתפקוד מיטבי במציאות משתנה ומאתגרת.

השפעות מהפיכת הבינה המלאכותית על שוק התעסוקה:

 

מקצועות קיימים ייכחדו

מקצועות חדשים יווצרו

שינוי מהותי במרבית המקצועות הקיימים

התאמת תוכניות הלימוד האקדמיות לדרישות המעסיקים