תואר ראשון דו חוגי כלכלה-קיימות עם התמחות בניתוח נתונים (Sustainable data analytics)

בשנים האחרונות ניכרת מגמה של שימוש בביג דאטה באספקטים רבים בעולם הקיימות והכלכלה ברמה הבינלאומית, הלאומית, האיזורית ואף העירונית. כלים שונים בניתוח נתונים חשובים להכנת הסטודנטים בתכנית כלכלה-קיימות לשוק העבודה העסקי והציבורי והן כיזמים פוטנציאליים.

מטרת התוכנית


להכשיר את הסטודנטים להיות אנליסטים, מקבלי החלטות ומובילים בתחומי הכלכלה תוך התמודדות עם נושאי הקיימות הבוערים הנמצאים על סדר היום הציבורי והעסקי ברמה הגלובלית ולהקנות לבוגריה יתרון במגוון תחומי עיסוק. לפיכך, יש בתוכנית  דגש על שימוש, עיבוד וניתוח נתוני עתק, פיתוח יזמות בתחומי הסביבה ליצירת פתרונות חלופיים ושימושים שונים בתחומי הידע הנרכשים בקיימות.

מאפייני התוכנית


  • הסטודנטים לומדים קיימות, כלכלה וניתוח נתונים.
  • חלק גדול מהקורסים משלבים למידת מודלים סביבתיים, יישום ידע במסגרת פרויקטים בקורסים, עבודות מעשיות, פרויקטים קבוצתיים, כתיבה אקדמית והעברת פרזנטציות.
  • הסטודנטים זוכים לפעילויות העשרה אקסטרה-קוריקולום: מפגשים עם מנהלים בכירים בתחומי הקיימות, סיורים וסדנאות להרחבת הידע.
  • בשנה השלישית הסטודנטים מתנסים בפרוייקט מעשי בשיתוף פעולה עם התעשייה, NGOs, משרדי ממשלה.
  • הבוגרים משתלבים בשוק העבודה בסקטור הקלינטק, קליימטק, פודטק ועוד, במקרים רבים כבר במהלך תקופת הלימודים.

מה תלמדו?

סטודנטים לקיימות בשנה ב', יש לבחור אחת מבין החטיבות הבאות:

  • חטיבת אנרגיה

    ראש החטיבה: פרופ' יעל פרג

    אספקת אנרגיה, באופן מקיים, בכמות מספקת ובאיכות טובה היא אחד מאתגרי המאה ה 21. אנרגיה זמינה, אמינה, זולה ומקיימת מאפשרת נגישות למים ולמזון והיא חיונית לשירותי בריאות וחינוך מודרניים

  • חטיבת ניהול סיכוני אקלים

    ראש החטיבה: פרופ' יואב יאיר

    במסגרת חטיבה חדשנית זו ילמדו הסטודנטים על האופן בו נערכים לסיכוני אקלים ואסונות, וכיצד ניתן לצמצם את הפגיעה הצפויה במערכות תומכות החיים במדינה. הסטודנטים ירכשו כלים ניהוליים מעשיים המאפשרים תכנון אסטרטגי הערוך להתמודדות עם השינויים הצפויים.

סטודנטים לקיימות בשנה ג', יש לבחור אחת מבין החטיבות הבאות:

  • חטיבת עירוניות

    ראש החטיבה: ד"ר נתי מרום

    55% מאוכלוסיית העולם מתגוררת כיום ביישובים עירוניים - ושיעור זה ייזנק ל-66% עד 2050 –תוספת של 2.5 מיליארד בני אדם כתוצאה מתהליכי העיור המהירים. בה בשעה ערים אחראיות ל-75% מצריכת האנרגיה העולמית ועד ל-80% מפליטות גזי חממה. לפיכך, הסביבה העירונית היא מפתח לפתרון אתגרי הקיימות של המאה ה-21. החטיבה בעירוניות תקנה כלים מושגיים ומעשיים להבין ולהתמודד עם סוגיות שונות של קיימות עירונית בקני מידה שונים: תהליכי עיור והשפעתם על שינוי אקלים, מדיניות ותכנון עירוני, יחסי העיר עם סביבתה הטבעית, תשתיות עירוניות ומערכות תחבורה בנות קיימא, מפגעים סביבתיים בעיר והשפעתם על קבוצות שונות (צדק סביבתי), "עירוניות חכמה" ועוד. הקורסים השונים ידגישו סוגיות עולמיות בהקשרי פיתוח מגוונים (בדרום ובצפון הגלובלי) וסוגיות מקומיות בערי ישראל, כולל סטודיו לתכנון עירוני מקיים שיתמקד בעיר בארץ (לדוגמא, הרצליה).

  • חטיבת אנרגיה

    ראש החטיבה: פרופ' יעל פרג

    אספקת אנרגיה, באופן מקיים, בכמות מספקת ובאיכות טובה היא אחד מאתגרי המאה ה 21. אנרגיה זמינה, אמינה, זולה ומקיימת מאפשרת נגישות למים ולמזון והיא חיונית לשירותי בריאות וחינוך מודרניים

נלמדים יחד עם תוכניות .B.A אחרות


  • מבוא לכלכלה (מיקרו)
  • מבוא לכלכלה (מאקרו)
  • מבוא לסטטיסטיקה
  • אנגלית

פרויקט יישומי


במהלך השנה השלישית, יידרשו כל הסטודנטים לקחת חלק בפרויקט יישומי של יזמות סביבתית, בהיקף של 6 שעות סמסטריאליות, במסגרתו יתמודדו עם סוגיות מעשיות בתחום הסביבה בנושאים שונים, בהתאם לתחום העניין של הסטודנט. הפרויקט יתנהל בקבוצות קטנות. המטרה של הפרויקט היא לחשוף את הסטודנטים להתנסות מעשית אישית בתחום הקיימות, תוך שימת דגש על יזמות ותרומה לחברה.

  • תוכנית הלימודים כפופה לשינויים
נחי ברוט
מייסד משותף קיימות ושפ"ע - שיפור פני העתיד ייעוץ תרמי ובנייה ירוקה

"לימודי הקיימות חשפו אותי לאחד האתגרים המרכזיים במאה ה-21 והוא היכולת למצוא פתרון לבנייה ירוקה במבנים קיימים. הפרויקט היישומי הפך את הרעיון למציאות והביא לפתיחת עסק בתחום הבנייה הירוקה"

מתעניינים בלימודי תואר ראשון באוניברסיטת רייכמן?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם