הכרזה על הקמת המרכז הבינתחומי (לימים אוניברסיטת רייכמן)

בתמונה: טקס קביעת המזוזה. מימין: אלי לנדאו ז"ל, ראש עיריית הרצליה; עזר וייצמן ז"ל, נשיא המדינה ה-7; פרופ' אוריאל רייכמן, הנשיא המייסד ויו"ר דירקטוריון אוניברסיטת רייכמן; הרב ישראל מאיר לאו, לשעבר הרב הראשי לישראל

"היום א' בסיוון התשנ"ד (11.5.94) אנו, חברי מועצת העיר הרצליה ומייסדי המרכז הבינתחומי, במעמד שרי השיכון והמשפטים של מדינת ישראל, מניחים יסודות לאוניברסיטה, שתקום בעיר הרצליה.

אוניברסיטה שתיכון על "בסיסה של האנושיות" כדבריו של בנימין זאב הרצל, חוזה מדינת היהודים, אשר על שמו נקראה הרצליה לפני כ-70 שנה.

אוניברסיטה אשר תטפח את חרות המחשבה, המחקר וההגשמה האישית.

אוניברסיטה שתחתור להכשרה בינתחומית, תטפח את המצוינות המדעית והמקצועית ותקנה לתלמידיה רקע תרבותי רחב וראיה לאופק הבינלאומי.

אוניברסיטה שתתרום להסרת חומות האיבה במזרח התיכון, תכנס בתחומה תלמידים בני כל הדתות מהאזור ומרחבי העולם, תדגיש במחקר ובהוראה את יעדי הפיתוח והתנועה החופשית במרחב ערש התרבות האנושית ותפעל להגשמתם של ערכי השלום, חרות האדם וכבודו.

אוניברסיטה שתהא מחויבת לקהילה בה היא שוכנת ולמורשתה, תגלה רגישות לצדק חברתי ותסייע להעשרת מערכת החינוך וההשכלה הטרום אקדמית.

היום מתחיל בפעילותו "המרכז הבינתחומי ללימודי עסקים, משפטים וטכנולוגיה" בהרצליה, כשלב ראשון בדרך להקמת אוניברסיטה.

אנו מאשרים בזאת בחתימת ידנו את דבר ההסכם בין העיר הרצליה לבין המרכז הבינתחומי, לקראת פתיחת הלימודים, בשנת חגיגות השבעים ליסוד העיר הרצליה.

אנו מכריזים על פתיחת המרכז הבינתחומי, מתוך אמונה כי בזאת נכונה תשתיתו של בית לעיון, מחקר, הגות ולימוד לתושבי ישראל, לבני האזור ולצעירים מתפוצות העם היהודי."

מכתבו של פרופ' אוריאל רייכמן לרגל 25 שנה להכרזה >>