"שימוש ממושך מדי בטכנולוגיות עלול לגרום לבעיות קוגניטיביות ורגשיות. האתגר שלקחנו על עצמנו במכון הוא להפוך את המשוואה ולהשתמש בטכנולוגיות כדי לפתח כלים שיעזרו: מבעיות שמיעה וראיה ועד בעיות רגשיות וכן לסייע בפיתוח כלים לשיקום המוח ולעצירת התנוונותו."



השילוב בין התנהגות, גנטיקה, חושים ויכולות המוח - מביא אותנו אל חדשנות יומיומית. במכון ברוך איבצ'ר למוח, קוגניציה וטכנולוגיה, בבית הספר לפסיכולוגיה, חוקרים את המוח כמוקד של שילוב חושי ובין-חושי, המסוגל ללמוד מיומנויות חדשות, להתפתח ולהגיב לנעשה בסביבה. במכון משלבים את השיטות הטכנולוגיות החדישות ביותר כדי לבחון שאלות עתיקות יומין: מה משפיע יותר על תפיסת העולם שלנו; הטבע או החוויה? האם המוח האנושי יכול לפתח חושי קליטה לשדרים המגיעים כאולטרה-סאונד או כאינפרה-אדום? האם המוח שלנו יותר גמיש או יותר יציב? ואילו חושים שלו מתאימים לאילו ממשימות היום-יום שלנו?

 

במכון ברוך איבצ'ר למוח, קוגניציה וטכנולוגיה הוא אחד המכונים המתקדמים והחשובים בעולם בחקר המוח והחושים.

בראש המכון עומד פרופ' אמיר עמדי, חוקר מוח, מחלוצי המחקר הרב חושי, ומראשוני המפתחים של טכנולוגיות מוח למחקרים יישומיים.

פרופ' עמדי, הנבחר כאחד מ-100 אנשי חזון בפרויקט מורשת איינשטיין Genius10, הוא פרופסור בבית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן.

 

מכון ברוך איבצ'ר למוח, קוגניציה וטכנולוגיה מסונף עם המרכז לחדשנות החדש באוניברסיטת רייכמן והפעילות בו היא מחקרית ויישומית ומייצרת פתרונות חדשניים ופורצי דרך.


מחקרי המכון בתחום המולטי-סנסורי הביאו ליצירת תחום חדש של שילוב בין-חושי, המאפשר למוח להתגבר על כשלים שונים ולייצר פתרונות מתוך יכולות קיימות וכך לפתח מערכת מתקדמת ופורצת דרך שתאפשר למשל, לעיוורים לראות תמונות.

הציוד והמעבדות החדשניות שבו לצד מגוון התחומים והטכנולוגיות הנחקרים בו, מאפשרים למכון לעבוד בדרך ייחודית בכדי לגלות את מסתרי המוח, ולפתח טכנולוגיות שיאפשרו להבין טוב יותר את המוח, וגם לתרום לאיכות החיים בתחומים שונים כגון שיקום ונוירו-וולנס.

 

המכון פועל בשיתוף עם מכונים מובילים בעולם, והסטודנטים שבו מגיעים ממוסדות נחשבים בתחומם, כמו ה- MIT האמריקאי וה-ITT האיטלקי וממגוון רחב של התמחויות במדעי המוח והקוגניציה, מדעי המחשב, פסיכולוגיה, רפואה, אמנות חזותית והנדסת קול.

הסטודנטים נהנים ממעבדות חדישות וציוד מתוחכם שמאפשר להם לפרוץ דרך במחקריהם - ולהבין טוב יותר את המוח האנושי.

 

לראיון עם פרופ' אמיר עמדי שפורסם בעיתון הארץ, בתאריך 22.10.2020, לחצו כאן >>