חדשות

מפגש היכרות מחזור תשפ"ג בתואר השני במשפטים, טכנולוגיה וחדשנות עסקית

05 דצמבר

שתפו ב:

מפגש היכרות מרגש לתחילת מסלול מחזור תשפ"ג בתואר השני הייחודי במשפטים, טכנולוגיה וחדשנות עסקית.

הסטודנטים החדשים נפגשו לראשונה, קיבלו סקירה לגביי מהלך התוכנית מפרופ' ליאור זמר, דיקן בית הספר למשפטים וראש תוכנית ה MA משפטים, טכנולוגיה וחדשנות עסקית.

התוכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון במשפטים וכן לבוגרי תואר ראשון מתחומים שונים לרבות מדעי החברה והרוח, הנדסה, רפואה ובוגרי משפטים, ליזמים ואנשי תעשייה ולמנהלות ומנהלים מתחומים שונים המבקשים להעמיק את הידע בתחומי המשפט והטכנולוגי.

במסגרת התוכנית מועבר ידע נרחב בתחומי המשפט וכלים יישומיים לפיתוח מודלים עסקיים ולמציאת פתרונות לאתגרי המרחב הטכנולוגי. בנוסף, מקנה התוכנית כלים לארגון, לניהול ולמסחור מיזמים ופיתוחים טכנולוגיים, תוך שימת דגש על היבטי הקניין הרוחני. סגל המרצים והחוקרים הם בעלי שם עולמי בתחומם, מהאקדמיה ומהפרקטיקה. הסטודנטים מגיעים מרקע אקדמי ותעסוקתי שונה ומגוון. כחלק מהפעילויות הבינלאומיות במסגרת התוכנית, מתעתדים הסטודנטים בתוכנית לצאת לקורס קיץ שיתקיים בחו"ל. קורס הקיץ יכלול סדנאות מגוונות בנושא טכנולוגיות מתפרצות בסביבה תחרותית, חדשנות עסקית, בינה מלאכותית, פלטפורמות דיגיטליות וקניין רוחני.

כמו כן, במסגרת הלימודים תתקיים תוכנית ייחודית בנושא מסחור נכסי ידע Intellectual Property Assets מטרת התוכנית היא לאפשר לסטודנטים מתוכנית ה MA למשפטים, טכנולוגיה וחדשנות עסקית להתנסות בחקר של טכנולוגיות חדשות, התמודדות עם האתגרים המשפטיים והטכנולוגיים והצגת המחקר לקבוצה של מומחים בתחום. אחת המטרות המרכזיות של התוכנית היא התנסות מעשית ויישום של הנושאים הנלמדים במהלך השנה הראשונה לתואר.

תמר נויהאוז ממרכז הקריירה באוניברסיטת רייכמן סיפרה על חשיפה לאפשרויות העסקה מגוונות שמוצעות לסטודנטים דרך המרכז במהלך ולאחר סיום התואר השני. לילך כהן, רכזת התוכנית ממנהל הסטודנטים הסבירה על תוכנית הלימודים. לאחר מכן השתתפו הסטודנטים בסדנא מאתגרת לעבודת צוות וחשיבה יצירתית שיצרו הזדמנות נהדרת להכיר אחד את השני.

בהצלחה לכולם!