יובל שעיה

 

בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה  (B.A.) ותואר שני בפסיכולוגיה קלינית בהתמחות מבוגר בהצטיינות  (M.A.), שניהם מאוניברסיטת רייכמן.
עובד כמנהל מחקר במעבדת LGBTQ+ Psychology בבית הספר לפסיכולוגיה ברוך איבצ'ר באוניברסיטת רייכמן במסגרת מענק מחקרי מקרן המדע הלאומית (ISF) בהובלתם של ד"ר גבע שנקמן לכברג וד"ר כפיר יפרח בנושא "מוטיבציות להורות לאורך טווח החיים בקרב לסביות, הומואים וביסקסואלים (לה"בים)".
במקביל לעבודתי המחקרית, אני עובד גם כפסיכולוג במהלך התמחות בפסיכולוגיה קלינית בתחנה לבריאות הנפש - הרצליה.

המחקר:
עבודת הדוקטורט שלי מבקשת להעניק הבנה מעמיקה ורחבה על המרכיבים של טיפול פסיכותרפי רגיש לזהות המינית והמגדרית של מטופלים.ות להטב"קים (לסביות, הומואים, טרנס*, ביסקסואלים וקוויר), ואילו מאפיינים של המטפל.ת יכולים לעזור לו.ה להעניק טיפול כזה. המחקר שלי יתמקד בברית הטיפולית ובקרעים בברית הטיפולית בין מטופלים.ות להטב"קים למטפלים שלהם, כמשתנה המרכזי שיכול לתרום לשיפור בבריאות הנפשית של המטופלים.ות בעבודה הטיפולית. המחקר נעשה בשיתוף פעולה עם הקליניקה הבית ספרית בבית ספר ברוך איבצר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן.  
עבודת הדוקטורט תורכב מבדיקה כללית של חוויות סובייקטיביות של מטופלים.ות להטב"קים בטיפול פסיכותרפי בישראל, מבדיקה כללית של תחושות מסוגלות של פסיכותרפיסטים להעניק טיפול רגיש לזהותם המינית והמגדרית למטופלים.ות להטב"קים, ומבדיקה מעמיקה של טיפול פסיכולוגי של חצי שנה ועל הקשר הטיפולי בין מטופלים.ות להטב"קים למטפלים שלהם.
המחקר ספציפית ייבחן כיצד התפיסה של המטופלים.ות להטב"קים את הטיפול שלהם כרגיש לזהותם המינית והמגדרית מצד אחד ותחושת המסוגלות של המטפל.ת לתת טיפול רגיש זה מצד שני, משפיע על הברית הטיפולית ביניהם. מעבר לזאת, ייבדקו מאפיינים אישיותיים של המטפלים ועמדות של המטפל.ת כלפי להטב"קים שיכולים להשפיע תחושת המסוגלות שלהם לתת טיפול רגיש ללהטב"קים. בדיקות אלו נועדות כדי לתת תמונה רחבה על המרכיבים המשפיעים על הברית הטיפולית הזו בין מטופלים.ות להטב"קים והמטפלים.ות שלהם.