צביה ריינהולד

אני מאמינה שתשוקה ללמידה מתמשכת היא המפתח להצלחה בחיים!

אני פסיכולוגית תעסוקתית מומחית, מאמינה בשילוב של עבודה יישומית יחד עם רקע תיאורטי מבוסס, מעמיק ועדכני. לכן, תמיד השקעתי בלימודים אקדמאיים תוך כדי עבודה במשרה מלאה בארגונים מגוונים כפסיכולוגית בתחומי המיון וההערכה.

כיום אני עובדת בחברת הייטק, הקמתי מרכז לייעוץ קריירה חדשני וייחודי ובנוסף אני מובילה את תחום פיתוח המנהלים בחברה.

על מה הדוקטורט שלי???

אני חוקרת את השאלה כיצד מוטיבציה של עובדים משפיעה על סגנון המנהיגות של המנהלים?

מחקרים קודמים שהתמקדו בקשר שבין סגנון מנהיגות למוטיבציה של עובדים המשיגו את יחסי מנהיגות-מוטיבציה כגישה ממוקדת-מנהיג, כלומר גישה הרואה במנהיגים שחקנים בעלי כוח המשפיעים על תוצאות קבוצתיות וארגוניות. לעומת זאת תיאוריית ה- Followership מדגישה את חשיבות המונהגים (העובדים) כמרכיב מרכזי בתהליך בניית סגנון המנהיגות.  

המחקר הנוכחי בוחן את ההשפעה ההדדית בין המוטיבציה של העובדים לבין סגנון המנהיגות של המנהלים. המחקר הינו מחקר אורך שיתפרס על פני כשנה ויתבצע בתנאי שדה.

הגישה של המחקר הינה חדשנית בתחום המנהיגות בשני אופנים: ראשית ,היא מבקשת להדגיש את תפקידם הפעיל של המונהגים (העובדים) בתהליכי מנהיגות ומציעה כי המונהגים לא רק מגיבים למנהיג אלא גם עשויים לנקוט בגישה פרואקטיבית יותר. בכך היא חורגת מהגישות המסורתיות, הרואות במנהיג את הגורם העיקרי המניע ומעצב מנהיגות. מחקר זה עולה בקנה אחד עם גישת "היפוך העדשה" המדגישה את המונהגים כסוכני מנהיגות פעילים המשפיעים על התנהגות המנהיגים.  שנית, אנו מרחיבים את הספרות על הקשר מוטיבציה-מנהיגות על ידי חשיפת תהליכי התיווך של הקשרים הללו וחשיפת הגורמים שעלולים להחריף/למתן יחסים אלה.

לשמוע יותר על המחקר? תכתבו לי😊

ולסקרנים שביניכם הנה פרטים "היבשים" עלי:

בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות מאוניברסיטת בן גוריון

בעלת תואר שני בפסיכולוגיה חברתית מאוניברסיטת חיפה (סיימתי בהצטיינות)

את תהליך ההתמחות בפסיכולוגיה תעסוקתית ביצעתי במחלקת מדעי ההתנהגות של הצבא. שירתתי כפסיכולוגית מיון ביחידת החילוץ של 669, לאחר מכן ביצעתי תפקיד כפסיכולוגית בתחום המיון וההערכה במדור שמתמקד בקידום לתפקידי סגן אלוף.

נשואה באושר ליוגב , שלושה ילדים מתוקים (לרוב) וארנבת!