שיר צור

 

שיר היא פסיכולוגית קלינית מתמחה, ותלמידת תואר שלישי בפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן, בהנחייתו של פרופ' מריו מיקולינסר, בנושא התקשרות וציות.

שיר היא בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכולוגיה קלינית, בהצטיינות יתרה, מאוניברסיטת רייכמן. כמו כן, היא בוגרת תוכנית חד-שנתית בבי"ס לפסיכואנליזה William Alanson White Institute, New York.

שיר שימשה במשך מספר שנים כעוזרת מחקר במרכז למחקר קליני בין תרבותי, באוניברסיטת רייכמן. עבודת התזה שכתבה, בהנחיית פרופ' אורה נקש, עסקה בקשר בין מגדר, אקולטורציה ומצוקה רגשית בקרב מהגרים בני הגיל השלישי בישראל. בשנים האחרונות שיר שימשה כעוזרת הוראה ומתרגלת במגוון קורסים בתואר הראשון והשני בבי"ס ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן.

כיום, שיר מטפלת בבית החולים 'שער מנשה', ובקליניקה פרטית בעמק חפר. את ניסיונה כמטפלת רכשה במהלך עבודתה בקליניקה של בי"ס ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן. שם צברה ניסיון בטיפול במגוון קשיים רגשיים כגון חרדה, דיכאון, קשיי הסתגלות, קשיים בין-אישיים ועוד. בנוסף, טיפלה במחלקה אשפוזית בבית החולים 'שלוותה'. שם צברה ניסיון בטיפולים קצרי-מועד, בקשת רחבה של קשיים נפשיים כמו פוסט-טראומה, סכיזופרניה, דיכאון קליני ועוד. בעבודתה הטיפולית שיר משלבת גישה פסיכודינמית יחד עם אלמנטים מתוך הגל השלישי של ה-CBT , המבוסס על עיקרון של קבלה ומחויבות (Acceptance and Commitment Therapy; ACT).

מחקרה של שיר, עוסק בתופעת הציות מתוך נקודת מבט התקשרותית. תאוריית ההתקשרות דנה בקשר בין הפרט לדמויות בסביבתו שיכולות לספק חוף מבטחים בעת מצוקה ובסיס בטוח לצמיחה והתפתחות - דמויות התקשרות. במקרים רבים, דמויות אלו גם מהוות דמויות סמכות (למשל, הורים, מורים ומנהיגים) אשר בכוחן להשפיע על העמדות וההתנהגות של הפרט. הממשק הזה שבין היכולת של דמות התקשרות לספק ביטחון לבין כוח ההשפעה שלה, הוא המוקד של עבודת המחקר. מטרות המחקר הן: ראשית, לבחון את דינמיקת ההתקשרות מאחורי תופעת הציות בבגרות. שנית, לבחון וריאציות הקשורות להתקשרות בציות דרך העדשה של מודלים נורמטיביים ואינסטרומנטליים של ציות. שלישית, לבחון את הווריאציות הללו בתוך מערכות יחסים רומנטיות וסוציו-פוליטיות כאחד.