אסתי ברוקמן

 

פסיכולוגית קלינית מומחית

עבודת המחקר שלי עוסקת בתהליכי הזדקנות בגיל השלישי בקרב בני הדור השני לשואה בצל  העברה בינדורית של טראומת השואה.

מטפלת פרטנית באוריינטציה דינמית ו-DBT וכן מנחת קבוצות ללמידת מיומנויות DBT עבור מתבגרים, בוגרים והורים.

מנחת קורסים והשתלמויות לא.נשי מקצוע ללמידת הטיפול הדיאלקטי התנהגותי.

 

תואר ראשון (B.A.) בפסיכולוגיה בהצטיינות, אוניברסיטת "בר-אילן".

תואר שני (M.A.) בפסיכולוגיה קלינית בהצטיינות, המרכז "הבינתחומי" הרצליה.

במסגרת התואר השני, אסתי טיפלה ביחידה לפסיכולוגיה כללית, ביה"ח "שניידר". במקביל, צברה ניסיון וידע בענף הפסיכולוגיה התעסוקתית, העבירה מרכזי הערכה, קבוצות דינמיות, ראיונות תעסוקתיים וכן כתיבת תיקים במכון אבחון, מיון והשמה תעסוקתית, "אדם מילא". התפקיד כלל ביצוע ראיונות אישיים, אבחון תעסוקתי, הערכת כישורים והתאמה של מועמדים למשרות שונות ובעיקר לתפקידים בכירים. כמו כן, העברת דינאמיקות קבוצתיות, מרכזי הערכה, כתיבת דו"חות וחוות דעת.

במסגרת ההתמחות הקלינית טיפלה בבית "איזי שפירא" ובמרכז הבינתחומי הרצליה: שכללה  הדרכות וטיפולים דינמיים לילדים, מתבגרים ומבוגרים על הספקטרום האוטיסטי. כמו כן, טיפולים דיאדיים והדרכות הורים במסגרת הקליניקה הטיפולית במרכז הבינתחומי, העברת אינטייקים ואבחונים.

בהמשך, התמחות קלינית אשפוזית במרכז לבריאות הנפש "גהה": במסגרת ההתמחות כללה הדרכות וטיפולים דינמיים וקוגניטיביים-התנהגותיים לבני נוער בממחלקת טיפול יום לנוער. הטיפולים כללו בין היתר הערכת מסוכנות, מעקב אחר תפקוד וכן בניית תוכנית ביטחון למניעת אובדנות, ניהול תיקי מטופלים, הדרכות הורים, העברות אינטייקים ואבחונים.

במקביל וגם לאחר ההתמחות, הקימה והובילה את מערך הסיוע הטלפוני לשימוש במיומנויות DBT הראשון מסוגו בארץ במסגרת ציבורית במרכז לבריאות הנפש "גהה". מסגרת התפקיד כללה בין היתר הדרכת הצוות המפעיל את קו הסיוע ליישום המיומנויות וכן הנחתה קבוצות מיומנויות למטופלים.

כיום מטפלת בקליניקה פרטית, בעלת ידע וניסיון בטיפולים בגישה דינמית וב- DBT. בנוסף, מנחה בקליניקה הפרטית קבוצות ללמידת מיומנויות הטיפול הדיאלקטי התנהגותי: קבוצה עבור בנות ובני נוער, קבוצה עבור בוגרים וכן קבוצות עבור הורים למתמודדים.

כמו כן, מעבירה קורסים פרטיים המוכרים על ידי הסתדרות הפסיכולוגים בישראל לגמול השתלמות ללמידת הטיפול הדיאלקטי התנהגותי והנחיית קבוצות, עבור פסיכולוגים ועו"סים.

וכן מעבירה השתלמויות ברמה מתקדמת וברמה מתחילה על הטיפול הדיאלקטי-התנהגותי לנשות ואנשי מקצוע במסגרת מת"י ומטעם משרד החינוך וכן מעבירה סדנאות בתחום לצוותים רב מקצועיים של בתי ספר.

במסגרת עבודת הדוקטורט נבחנת התמודדות בני הדור השני לשואה עם תהליכי דחק של זקנה ומוות, בדגש על משאבי ההתמודדות העוברים בדיאדה הבינדורית- כלומר תרומת משאבי ההתמודדות של ההורים  (שורדי השואה/קבוצת ביקורת) להתמודדות ילדיהם ותרומתם להתמודדות עם אתגרי הגיל השלישי. בשונה ממחקרים קודמים שבחנו את קשייהם של בני הדור השני מעצם היותם צאצאים לטראומה, מחקר זה יבחן את ההתמודדות עם אתגרי הגיל השלישי כקשורה למשאבי הוריהם שורדי השואה. המחקר יבחן את ייחודיותה של דיאדת הורה שורד שואה וילד, בצל העברה בינדורית של טראומה, כאשר מתייחסים למשאבי ההורים, קרי דפוסי ההתקשרות וייצוגיהם המופנמים, ותרומת אלו לדרך ההתמודדות, המשאבים והתפיסה של בני הדור השני על תהליכי הזדקנות שלהם עצמם.