ענת הלוי

 

פסיכולוגית חברתית בהכשרתה, יזמית, חוקרת ויועצת בתחום הכלכלה ההתנהגותית, מייסדת IDeCision, המרכז היישומי לקבלת החלטות של מעבדת DICE באוניברסיטת רייכמן (לשעבר IDC). היא מלווה ארגונים בתכנון ופיתוח התערבויות והינדים (nudges) מבוססי מחקר עבור פתרון אתגרים עסקיים או חברתיים והנעה לשינוי התנהגותי. היא בעלת ניסיון בתכנון, הרצה וניהול מחקרי mixed methods, בייעוץ אסטרטגי, בעשייה בעולמות האימפקט, ובהובלת תהליכים בעבודה משותפת עם משרדי ממשלה. במקביל, היא מרצה בתכניות התואר השני בפסיכולוגיה חברתית וכלכלה התנהגותית באוניברסיטת רייכמן, קורסים אשר עוסקים ביישום קונספטים תיאורטיים ושימוש במתודולוגיות מחקריות מחוץ לאקדמיה. ענת פעילה חברתית וממייסדי קהילת ״פסיכולוגיה חברתית בעולם האמיתי״ השמה לה כמטרה להנגיש את הערך שיש לפסיכולוגיה החברתית יישומית כפרופסיה בתעשייה. בעברה, ניהלה את יחידת המחקר של המחלקה הפסיכיאטרית במרכז הרפואי ת״א ע״ש סוראסקי (איכילוב) והובילה מחקרים בבריאות הנפש של האישה בשיתוף עם מכון סגול לתפקודי המח.

 

ענת בוגרת תואר ראשון (BSc) בפסיכוביולוגיה מהאוניברסיטה העברית, תואר שני במנהל עסקים (MBA) מאוניברסיטת ת״א במסגרתו סמסטר ב HEC פריז, ותואר שני (MA) בפסיכולוגיה חברתית בהצטיינות יתרה מאוניברסיטת רייכמן, שם היא משלימה את מחקר הדוקטורט שלה בנושא קבלת החלטות בהנחייתם של פרופ׳ שחר איל ופרופ׳ גיא הוכמן.

 

המחקר של ענת עוסק בקבלת החלטות בקונפליקט בין האינטרס האישי לאינטרס הקולקטיבי ובהשפעת עקרונות התנהגותיים על שיפוט וקבלת החלטות בקונפליקטים הללו. היא חוקרת את המוטיבציות והכוחות המעצבים את בחירותיהם של אנשים בהקשר הסביבתי, וכיצד ניתן לרתום תיאוריות וכלים מעולמות הפסיכולוגיה החברתית והכלכלה ההתנהגותית להנעה לפעולה, לעידוד התנהגות מקיימת וליצירת אימפקט. תחומי מחקר נוספים של ענת הם רמאות אלטרואיסטית, התנהגות פרו-חברתית ומוטיבציה.

 

ענת נשואה לדן והם מתגוררים בתל אביב עם שני ילדיהם.