איל פרקש

 

איל הוא תלמיד לתואר שלישי במשפטים בבית ספר ע"ש הארי רדזינר באוניברסיטת רייכמן, בהנחיתו של ד"ר אביב גאון, במרכז עבודתו ניצבת התרומה למשפט דרך העמקת הידע על התאום הדיגיטלי האנושי. איל בעל תואר ראשון במשפטים (LL.B) מהקריה האקדמית אונו, תואר שני במשפטים (LL.M) בהצטיינות מאוניברסיטת תל אביב, תואר MBA במנהל עסקים מ-Edinburgh Business School, תואר מוסמך (M.A) בפילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב, ומדעי הנתונים (TCDS) מהטכניון.

 

בעל ניסיון משמעותי בתעשיית ההייטק, איל השתתף בפיתוח שני סטנדרטים בינלאומיים לדחיסה ושידור וידאו דיגיטלי (AVC, HEVC) וחדשנות בתחום הפטנטים עם תשעה רישומים בתחומי הצפנת תוכן, שידור וידאו, חתימת מידע דיגיטלי, ועוד.

 

 

המחקר:

הבינה המלאכותית מתמזגת בתדירות גבוהה ובצורה מרשימה בתחומים טכנולוגיים מסביבנו, וצפויה לתפוס תפקיד מכריע באורח חיינו היום-יומי בשנים הבאות. לדידו של החוקר, הפיתוח המתקדם ביותר האפשרי בתחום הבינה המלאכותית הוא התאמה דיגיטלית אנושית (תאום דיגיטלי אנושי). התאמה זו אינה אנושית במובן הביולוגי, אין היא דומה לתאום ביולוגי או לשיבוט, אלא דומה יותר ל'זומבי פילוסופי', עותק של אדם, מסוים ייחודי ואישי.

 

בהתפתחותה של הבינה המלאכותית הכללית (AGI), ניתן להניח שהתאמה הדיגיטלית האנושית תגיע לרמה של עותק אדם המתנהג באופן דומה לאופן בו אדם רגיל מתנהג, עם זיכרונות זהים לאלו של "אדם המקור" הסובייקט, תפיסות דומות לאלו של הסובייקט, כולל מחשבות ותחושות זהות במהותן.

 

כמובן, ישות או מכונה כזו טרם קיימת, אך ההתקדמויות הטכנולוגיות במגוון תחומים מראות על קיום אפשרות כזו. מנקודה זו, המחקר ינתח את המשמעויות המשפטיות והטכנולוגיות וישמש בסיס להגדרת מעמדו המשפטי של התאום הדיגיטלי האנושי וטכנולוגיות דומות.