מיכל בוסל

 

מיכל היא תלמידה לתואר שלישי במשפטים בבית ספר רדזינר במרכז הבינתחומי הרצליה (כיום אוניברסיטת רייכמן) בהנחייתו של פרופ' אמנון להבי, בנושא השימוש באגודות שיתופיות כצורת התארגנות כלכלית-עסקית בתחומים חדשים המעודכנים למאה ה-21. מיכל היא בעלת תואר ראשון במשפטים ומנהל עסקים מהמרכז הבינתחומי (2010) ותואר שני מחקרי במשפטים בהצטיינות מהמרכז הבינתחומי (2012). עבודת התזה שכתבה, בהנחיית פרופ' אוריאל פרוקצ'יה, עסקה בהצדקות לייצוגן של נשים בדירקטוריונים של חברות ציבוריות בישראל. במסגרת לימודי התואר השני, השתתפה מיכל בקורס קיץ במשפט עסקי אירופי באוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף, גרמניה.

 

מיכל הינה בוגרת קורס דירקטורים של המרכז להשתלמויות של אוניברסיטת בר אילן ומגשרת מוסמכת מטעם המוסד הארצי לגישור של לשכת עורכי הדין בישראל.

 

לאחר סיום לימודיה, התמחתה מיכל במשרד פרטי ועם סיום ההתמחות עבדה כעורכת דין בתחום המקרקעין והתכנון והבנייה. לאחר מכן, החלה לעבוד במשרד חגי שבתאי, שפירא, שהינו משרד מוביל בתחום המקרקעין והאגודות השיתופיות במגזר הכפרי. בתקופה זו, שימשה מיכל כעוזרת הוראה לד"ר רות זפרן במסגרת הקורס "דיני משפחה". כיום, מיכל משמשת כמנהלת אגף קרקעות ואגודות שיתופיות בתנועת המושבים בישראל.

 

המחקר

 

המחקר מתאר את התפתחות האגודות השיתופיות החקלאיות (מושבים בענייננו) והפוטנציאל שלהן כצורת התארגנות כלכלית-עסקית בתחומים חדשים המעודכנים למאה ה-21.

המחקר סוקר את המעבר של האגודה השיתופית מקואופרציה חקלאית בעבר והפיכתה לפלטפורמה למיזמים מודרניים בהווה, כגון אזורי תעשיה ומפעלים. המחקר מציג בצמוד לתיאור השינויים שחלו באגודות לאורך השנים, הסבר על צורת ההתאגדות הייחודית של האגודה בהשוואה לתאגיד העסקי הקלאסי, בוחן את האתגרים העומדים בפני האגודות נוכח שינויים אלה וזאת במטרה להתחקות אחר הצורך בשינוי והתאמתן למציאות החדשה.

מטרת המחקר לבחון מהי ההתנהלות היעילה ביותר המאפשרת למושבים לפעול במציאות הכלכלית הנוכחית וכיצד מודל האגודה השיתופית יכול כיום להשיג תוצאות כלכליות טובות יותר גם כשלא מדובר בפעילות שמקורה חקלאי ואף ליישם מסקנות לניהול התאגיד המשותף המוקם לצורך הקמת והפעלת המיזם העסקי, שהינו סוג של תאגיד חדש, אשר אומנם פועל במסגרת הוראות חוק החברות אך מטרתו העיקרית הינה לאפשר למושבים לנצל באופן כלכלי את הקרקעות שלהם וכרוך גם בהתקשרות שלהם עם גורם חיצוני נוסף.