מתעניינים ומתעניינות שלום,

 

כלכלה התנהגותית היא תחום מתפתח אשר צמח מהחיבור בין הפסיכולוגיה לכלכלה הקלאסית. כלכלה התנהגותית מתמקדת באופן שבו גורמים סביבתיים ופסיכולוגיים משפיעים על ההחלטות הכלכליות של בני אדם, במטרה לשפר את האופן שבו אנשים מקבלים החלטות. בעוד שהמודלים הכלכליים מתמקדים באפיון ההחלטות האופטימליות והטובות ביותר, הכלכלה ההתנהגותית מנסה לבחון באופן אמפירי מה משפיע על החלטות אלה בפועל, וליישם תובנות אלה בחיים האמיתיים כדי לעזור לאנשים לקבל החלטות טובות יותר מבחינה כלכלית, בריאותית וחברתית.


כיום, עוסקים בתחום אלפי חוקרים וכלכלנים התנהגותיים בארגונים מובילים ברחבי העולם. אלה עובדים בשיתוף ובשירות משרדי ממשלה, ארגונים ציבוריים וארגונים פרטיים במטרה לשלב את התובנות מהמחקר בכלכלה התנהגותית במדיניות ציבורית ועסקית. קצב ההתפתחות המהיר של התחום, וההכרה של ארגונים ציבוריים ופרטיים, כמו גם ממשלות, בתרומתו לתהליכי קבלת החלטות - עודדו אותנו להקים תוכנית לימודים חדשה ופורצת דרך.


תוכנית התואר השני בכלכלה התנהגותית הינה תוכנית משותפת של בית ספר טיומקין לכלכלה ובית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה. הסטודנטים יקבלו ידע תיאורטי ויישומי בפסיכולוגיה, כלכלה ומדיניות, במטרה להכשיר כלכלנים התנהגותיים ולהקנות להם הבנה כלכלית מעמיקה, ידע נרחב בכוחות הפסיכולוגיים אשר מניעים בני אדם, ויכולת לשלב בין השניים כדי ליצור שינוי חברתי.


חברי הסגל של התוכנית הינם כלכלנים קלאסיים וכלכלנים התנהגותיים מהמובילים בעולם. חברי הסגל עוסקים במחקר פורץ דרך וחדשני בתחומי הכלכלה והפסיכולוגיה, במקביל לעבודתם החברתית והציבורית.


לסיום, בשמי ובשם חברי הסגל של התוכנית, אני רוצה לאחל לכולם שנת לימודים מוצלחת ופורייה. ביחד, אני בטוח, נצא לחווית לימודים מעשירה ומרתקת.

 

ד"ר גיא הוכמן, ראש תוכנית ה-.M.A בכלכלה התנהגותית

לעמוד המרצה

 

ד"ר גיא הוכמן