המח המחליט

המרכז לחקר הפסיכולוגיה של קבלת החלטות DICE ערך באפריל 2013 יום עיון בנושא המוח המחליט, חקר המוח ותהליכי קבלת החלטות.

מטרת יום העיון הייתה להציג מחקרים המשקפים גישות של חקר המוח ומחקר ביולוגי בנושא של תהליכי קבלת החלטות בתחומים כלכליים ואחרים. יום העיון נפתח עם ברכותיהם של פרופ' מריו מיקולינסר, דיקן בית הספר לפסיכולוגיה, ופרופ' אורית טיקוצינסקי.

בין הנושאים שנידונו: חקר תהליכי קבלת החלטות מאת פרופ' דן זכאי, מבט על נוירו-כלכלה מאת ד"ר יצחק אהרון, מדדים מרובים בחקר רמאות: המקרה של רמאות לטובת אחרים מאת ד"ר שאול שלוי וד"ר שחר אייל, שנאת הפסד או קשב להפסד במח מאת פרופ' אלדד יחיעם ורבים אחרים.

בסופו של יום העיון נערך פאנל ב בנושא: הילכו שניים יחדיו: על מחקר קוגניטיבי התנהגותי ומחקר מוחי בחקר תהליכי קבלת החלטות  בהשתתפותם של פרופ' אייל וינטר מהאוניברסיטה העברית, פרופ' אורית טיקוצינסקי מהמרכז לחקר הפסיכולוגיה של קבלת ההחלטות DICE, ד"ר עמוס אריאלי ממכון ויצמן ופרופ' דן זכאי מאוניברסיטת רייכמן.