נאדגת'ון בשיתוף ג'וינט ישראל

בתאריך ה- 26.4.2018 התקיים ה JDCNudgeathon .

אירוע הנאדג'תון (מלשון נאדג' ומרתון) נערך מטעם ארגון הג'וינט ועסק בבניית תכניות התערבות ייחודיות מתחום הכלכלה ההתנהגותית לעשר תכניות חברתיות של הארגון. דוגמאות לתכניות אלו הן תכנית מגמה לעתיד – חינוך טכנולוגי מקצועי בחינוך המיוחד, מערך שיקום גריאטרי אזורי מבוסס קהילה וטיפול ביתי בניצולי שואה יוצאי ברית המועצות.

מן הבוקר עד הערב (מרתון אמרנו?) לקחנו חלק בצוותי עבודה יחד עם נציגי התוכניות השונות של הג׳וינט ומשרדי הממשלה והגדרנו, דייקנו, שאלנו, בדקנו, התווכחנו וגם צחקנו, עד שפיתחנו הצעות להינדים (nudges) שיעזרו לאותן תכניות להתמודד עם האתגרים המגוונים העומדים בפניהן, כל תכנית בתחומה.

בסופו של יום נערך בחניון המקורה למחצה של הג'וינט סשן סיום חגיגי , ה Grand Finale – בו הוצגו התוצרים אגב סנגריה חמה וגשם שוטף. היה מרתק, מעורר השראה, וגם סוער. בין לבין גם שמענו הרצאות מאירות עיניים מפי פרופ׳ מיכל גרינשטיין-וייס מאוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, פרופ׳ דן אריאלי מאוניברסיטת דיוק שבצפון קרוליינה, פרופ׳ שחר אייל מהמרכז שלנו לחקר הפסיכולוגיה של קבלת ההחלטות DICE ומר אריאל טיקוצקי מאוניברסיטת בר אילן. צוותי העבודה ממשיכים בעבודתם המסורה גם לאחר האירוע, במטרה להוציא לפועל את ההתערבויות ולמדוד את יעילותן.

תודה רבה לכל חברי המעבדה שלקחו (ועוד לוקחים) חלק במרוץ המשוגע לעשייה חברתית משמעותית.