סדנאות המרכז היישומי

המרכז היישומי לקבלת החלטות IDeCision  פועל במישורים שונים במטרה לחבר בין האקדמיה לשטח ולהנגיש את הפעילות המחקרית ותובנותיה ההתנהגותיות לארגונים, חברות והציבור הרחב. בין פעילויות המרכז סדנאות, ימי עיון וסמינרים לארגונים במגזר הפרטי, הציבורי והשלישי, פיתוח התערבויות והינדים (nudges) להתמודדות עם אתגרים, וליווי וייעוץ בתהליכי קבלת החלטות.

בנוסף, שם לו המרכז למטרה לחנך בני נוער לתהליכי קבלת החלטות מודעים ומיטיבים. במסגרת זו מעביר צוות המרכז שיעורים וסדנאות לבני נוער ולמורים ברחבי הארץ. הסדנאות פותחו במיוחד לאוכלוסיית בני הנוער בישראל ומתמקדות בנושאים המעסיקים אותם כגון: בגרויות, רשתות חברתיות, גיוס לצה"ל, שנת שירות, צריכת אלכוהול, לחץ חברתי ועוד. בין אם במסגרת יום שלם בו התלמידים מגיעים אלינו, או שאנו באים להתארח בסדרת שיעורים, התלמידים נחשפים לתכנים מגוונים מעולם הפסיכולוגיה החברתית: תפיסה ומערכות חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, תיאורטיקנים זוכי פרס נובל – עמוס טברסקי, דניאל כהנמן וריצ'ארד ת'אלר,  אי רציונאליות, שליטה עצמית ונאדג'ים (הינדים) ועיצוב סביבה לשיפור קבלת החלטות.

השנה היה לנו הכבוד לשתף פעולה עם עיריית הרצליה ואגודת הסטודנטים באוניברסיטת רייכמן במסגרת התכנית 'מנהיגות בין דורית'. תכנית זו הנה הלכה למעשה הגשמת עקרון הקהילתיות של אגודת הסטודנטים ומטרת העל של הפרויקט הייתה הנגשת האקדמיה לאוכלוסיית הגיל השלישי בעיר תוך חיבור בין המרכז הבינתחומי ואגודת הסטודנטים לתושבי העיר. צוות IDeCision הוזמן לשוחח עם המשתתפים על כלכלה התנהגותית ועל הפסיכולוגיה שמאחורי קבלת ההחלטות שלנו.