אמידת ההשפעות של רגולציה בתחום הנדל"ן היבטים בין-תחומיים

הכנס האקדמי הבינלאומי השנתי של מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן נערך בתאריכים 18-19 ביוני 2017 בקמפוס המרכז הבינתחומי הרצליה, ועסק בנושא "אמידת ההשפעות של רגולציה בתחום הנדל"ן: היבטים בין-תחומיים".

מטרת הכנס בניהולם האקדמי של פרופ' אמנון להבי, דיקן בית ספר רדזינר למשפטים והמנהל האקדמי של מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן, וד"ר רונית לוין-שנור מבית ספר רדזינר למשפטים, היתה לבחון את השפעות הרגולציה בתחום הנדל"ן, כפי שהיא באה לידי ביטוי במגוון רחב של אופנים: קביעת שימושי קרקע ותכנון ערים, הפקעת קרקעות ופגיעות תכנוניות, שלטון מקומי ורגולציה פיננסית בתחום המשכנתאות ועוד. בכנס הוצגו ממצאים אמפיריים ותיאורטיים הבוחנים את השפעתה של רגולציה מסוגים שונים על היבטים של יעילות והוגנות.

הכנס איגד חוקרים מובילים מארה"ב, קנדה, בריטניה, סין, הולנד, פורטוגל וישראל. בין המשתתפים:

Prof. Nelson Camanho, Católica Lisbon School of Business and Economics, Portugal

Prof. Jinfeng Du, Xi’an Jiaotong University, the People’s Republic of China

Prof. Sjef van Erp, Maastricht University, the Netherlands

Prof. Alexandra Flynn, University of Toronto Scarborough, Canada

Prof. Amnon Lehavi, Dean, Radzyner Law School, Academic Director, Gazit-Globe Real Estate Institute, IDC Herzliya

Dr. Moran Ofir, Radzyner Law School, IDC Herzliya

Dr. Ronit Levine-Schnur, Radzyner Law School, IDC Herzliya

Prof. Christopher Serkin, Vanderbilt University, United States

Prof. Elisabete A. Silva, University of Cambridge, England

Prof. Tate Twinam, University of Washington Bothell, United States

Prof. Oren Ziv, Michigan State University, United States

במסגרת הכנס נערך סיור לימודי בבת-ים בהנחיית אדריכלית דפנה לוין, מנהלת המחלקה לתכנון אסטרטגי בעיריית בת-ים. הסיור נפתח בביקור במוזיאון בן ארי לאמנות עכשווית, בו נערכה הרצאה בנושא התפתחותה התכנונית של העיר בת-ים מראשיתה ועד ימינו. לאחר מכן הוצגו דילמות תכנוניות בתכנית שימור והתחדשות עירונית בשכונת רמת יוסף. לסיום, נערך סיור בשכונת רמת יוסף במהלכו נסקרו בנייני מגורים הנכללים בתכנית ההתחדשות העירונית.