מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן ערך כנס בינלאומי בנושא: קהילות פרטיות במרחב העירוני: היבטים תאורטיים והשוואתיים.

הכנס האקדמי הבינלאומי השנתי של מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן נערך בתאריכים 14-15 ביוני 2015 בקמפוס המרכז הבינתחומי, תחת הכותרת “Private Communities and Urban Governance: Comparative and Theoretical Perspectives”. הכנס בניהולו האקדמי של פרופ' אמנון להבי, המנהל האקדמי של מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן, עסק בניתוח בינתחומי של היחס שבין צורות התארגנות פרטיות וציבוריות במרחב העירוני. בכלל זה, עסק הכנס בשאלות של מימון תשתיות עירוניות, פעולה משותפת במרחב העירוני, הומוגניות מול הטרוגניות במתחמי דיור, והזיקה שבין זכויות קניין פרטיות וקבוצתיות במרחב העירוני לבין סמכותה של הרשות המקומית להסדיר את החיים בעיר. הכנס נפתח בהרצאה של פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא ומייסד המרכז הבינתחומי הרצליה ואיגד חוקרים מובילים מרחבי העולם, ובהם משפטנים, כלכלנים, סוציולוגים וגיאוגרפים. בין המשתתפים:

Prof. Lei Chen, City University of Hong Kong
Prof. Susanne Heeg, Goethe University, Frankfurt, Germany
Prof. Clara Irazábal, Columbia University, USA
Prof. Sharon Krefetz, Clark University, USA
Prof. Evan McKenzie, University of Illinois, USA
Prof. Sergio Nasarre Aznar, University Rovira i Virgili, Tarragona, Spain
Prof. Leonid Polischuck, Higher School of Economics, Moscow, Russia
Prof. Cornelius Van der Merwe, Stellenbosch University, South Africa

במסגרת הכנס נערך סיור לימודי ביפו, במסגרתו ביקרו משתתפי הכנס במרכז פרס לשלום, בפרוייקט התחדשות עירונית בשכונת יפו ג' ובמתחם אנדרומדה, ועמדו על היחסים המורכבים שבין התארגנויות פרטיות למגורים לניהול המרחב העירוני לאור מאפייניה היחודיים של יפו.