מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן ערך כנס אקדמי בינלאומי בנושא: חדשנות טכנולוגית בעולם הנדל״ן, משפט ורגולציה

הכנס האקדמי הבינלאומי של מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן, הפועל במסגרת בית ספר הארי רדזינר למשפטים, נערך בתאריכים 23-24 ביוני 2019 ועסק בנושא חדשנות טכנולוגית בעולם הנדל״ן, משפט ורגולציה. בכנס, בניהולם האקדמי של פרופ׳ אמנון להבי וד״ר רונית לוין-שנור, השתתפה קבוצת חוקרים מובילים בתחום הבלוקצ׳יין והרגולציה מגרמניה, ספרד, הולנד, ארצות הברית, וישראל. במסגרת הכנס דנה הקבוצה בשאלה האם דיני הקניין צריכים להתאים את עצמם לעידן הבלוקצ׳יין (לא בטוח), האם עולם רישום המקרקעין עומד בפני שינוי דרמטי (כן), האם למדינה יש עוד תפקיד בעולם המידע (בוודאי, וגם לענקיות המידע), והאם הקוד הוא החוק החדש (עוד מוקדם לדעת).

בין המשתתפים היו:

Prof. C. Kat Grimsley, School of Business, George Mason University

Prof. Benito Arruñada, Department of Economics & Business, Pompeu Fabra University

Prof. Dr. Georg von Wangenheim, Faculty of Economics, University of Kassel

Prof. Dr. Jan Veuger, Saxion Blockchain Institute, Saxion University of Applied Sciences

Dr. Catalina Goanta, Faculty of Law, Maastricht University

Dr. Benjamin Verheye, Faculty of Law, KU Leuven

Prof. Amnon Lehavi, Dean, Harry Radzyner Law School; Academic Director, Gazit-Globe Real Estate Institute, IDC Herzliya

Dr. Ronit Levine-Schnur, Harry Radzyner Law School; Gazit-Globe Real Estate Institute, IDC Herzliya

Dr. Tal Moran, Efi Arazi School of Computer Science, IDC Herzliya

Prof. Yaron Felus, Chief-Scientist, Survey of Israel

במסגרת הכנס נערך פאנל בנושא יזמות טכנולוגית בעולם הנדל״ן בהשתתפות: יבין גיל-מור, מנכ״ל, יד 2; אביב גרטן, מייסד שותף ו-Home Hero ,CCO; תמר פרומקין, סמנכ"לית שיווק, Skyline AI; בר מור, מייסד ומנכ״ל, Agora ונמרוד ברנדט, מנהל חדשנות, גזית גלוב. מהדיון שהתקיים עמם עלה כי הרגולטור בישראל ובארצות הברית לא נתפס כגורם בעל השפעה של ממש. עיקר ההשפעה על נושאים של ידע, פרטיות וכוח, וגם פיתוח נדל״ן ושימור משאבים, מצוי בידי גופים כמו גוגל או פייסבוק, מצד אחד, ובידי ארגונים על-ממשלתיים ובין-אזוריים, מצד שני. עוד עלה המסר מהשטח כי לאקדמיה אחריות לנתח ולשקף מגמות אלה ולבקר אותן. ואכן, מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן ימשיך במאמצים לשם כך.