מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן ערך כנס בינלאומי בנושא: 100 שנות איזוּר (zoning) ועתיד הערים.

הכנס האקדמי הבינלאומי השנתי של מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן נערך בתאריכים 13-14 ביוני 2016 בקמפוס המרכז הבינתחומי הרצליה, תחת הכותרת "100 שנות איזוּר ((zoning ועתיד הערים" (“100 Years of Zoning and the Future of Cities”). אף שניתן לזהות את שורשי התכנון והאיזוּר (zoning) המודרניים בגרמניה של סוף המאה ה-19, תכנית בניין העיר של 1916 בניו יורק מהווה אבן דרך מרכזית בהתפתחות האיזוּר ובהתפתחותם של מנגנונים מודרניים נוספים לרגולציה תכנונית.

מטרת הכנס בניהולו האקדמי של פרופ' אמנון להבי, המנהל האקדמי של מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן, היתה לבחון מחדש את הנחות היסוד של האיזוּר ותכנון הערים במהלך מאה השנים האחרונות ואת ההשלכות על עתיד הערים. הכנס עסק בשאלות מרכזיות באשר למטרות אותן נועדו הערים לקדם בהתייחס, בין היתר, להתחזקות תהליכי האורבניזציה ולצמיחת המגה-ערים (mega cities), לתפיסות המשתנות לגבי תפקיד עירוב השימושים (mixed-use), לדור החדש של מדיניות דיור מכליל (inclusionary housing policy) ולהשפעת תופעות מאקרו-חברתיות כגון הגירה מסיבית וגלובליזציה על הערים בנות זמננו.

הכנס איגד חוקרים מובילים מרחבי העולם, ובהם משפטנים, כלכלנים, סוציולוגים, גיאוגרפים ומתכננים. בין המשתתפים:

Dr. Meirav Aharon-Gutman, Technion – Israel Institute of Technology
Prof. Raphael Fischler, McGill University, Canada
Prof. Sonia A. Hirt, Virginia Polytechnic Institute and State University, USA
Prof. Gerald Korngold, New York Law School, USA
Prof. Amnon Lehavi, Academic Director, Gazit-Globe Real Estate Institute, Reichman University.
Dr. Ronit Levine-Schnur, Radzyner Law School,Reichman University; University of Toronto
Prof. Kevin Leyden, National University of Ireland, Galway
Prof. Wolfgang Maennig, University of Hamburg, Germany
Dr. Nathan Marom,The School of Sustainability, Reichman University.
Prof. Daniel Shoag, Harvard University, USA
Prof. Fabian Thiel, Frankfurt University of Applied Sciences, Germany
Prof. Eran Razin, The Hebrew University of Jerusalem

במסגרת הכנס נערך סיור לימודי בתל אביב בהנחיית ד"ר אפרת טולקובסקי, המנהלת הכללית של מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן, ואדר' אהוד כרמלי, סגן מנהל אגף תכנון ומנהל מחלקת תכנון מזרח, עיריית תל אביב-יפו. במהלך הסיור נבחנו תפיסות תכנוניות שונות בתל אביב בת זמננו, החל בפרוייקט ההתחדשות העירונית בנווה שרת, המשך בפרויקט השימושים המעורבים ("הרביעיה") בשכונת פלורנטין ובמתחם שרונה וכלה במתחם הקאמרי/אופרה.