הודעות לתקשורת - כנס הרצליה 2017

"רוחאני אינו מתון: יש לו תפיסת עולם מפחידה. הוא מעוניין בשיקום הכלכלי של איראן בכדי להשיג יכולת גרעינית. שיקום כלכלי של איראן זה עניין רע מאוד לישראל"

עמוס גלעד בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי

"מצאתי את עצמי כמעט בבחירות על מי יערוך את תכנית הבישול בערוץ הראשון – לליכוד אני לא חוזר"

שר האוצר, משה כחלון, בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי

"אנחנו במסע של 4-5 שנים שבהם לקחנו את היכולות שלנו, והכפלנו אותם פי ארבע. מה שידענו לעשות ב- 34 ימים במלחמת לבנון השניה, אנחנו יודעים היום לעשות ב- 48 שעות"

מפקד חה"א, האלוף אמיר אשל בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי

"אם יש משהו שמסכן אותה זה הפגיעה בחוסן הפנימי"

מפכ"ל משטרת ישראל, רב ניצב רוני אלשיך, בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי:

תמיר פרדו, ראש המוסד לשעבר: "להתייחס לדאע"ש כארגון זו טעות. דאע"ש הוא טרנד" | ד"ר פיליפ גורדון, בכיר לשעבר בממשל אובמה: " איני יכול להגן על ההחלטה לא לפעול כאשר הקווים האדומים שהוצבו לסוריה נחצו"

שיח גאו-אסטרטגי בהשתתפות בכירים, בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי

"מחמוד עבאס אומר שהוא מנסה להכניע את החמאס, אך בתוך תוכו הוא מנסה לגרור אותנו לתוך עימות ברצועת עזה"

שר הביטחון, אביגדור ליברמן, בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי

"שער שכם הפך להיות סמל הטרור של הפלשתינים; אנחנו הולכים לבצע שינוי חסר תקדים בכל מערך האבטחה של שער שכם"

השר גלעד ארדן בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי

"לראש הממשלה אין תכנית. גם לא תהיה לו. מה שלא עשית ארבע קדנציות כבר לא תעשה. לנו יש תוכנית"

ח"כ יאיר לפיד, יו"ר מפלגת יש עתיד, בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי

"כשנתניהו מגמגם, שהוא לא זוכר את התכנית לבנייה בקלקיליה, שהוא הביא לקבינט והוא אישר, הצל שמאיים עליו הוא צלו של בנט"

ח"כ, זהבה גלאון, יו"ר מרץ, בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי

"לאור הפערים הגדולים, חוסר האמון, היעדר נכונות לפשרות משמעותיות מהצד הפלסטיני והעובדה שהרשות איננה מסוגלת לתת מענה ביטחוני הולם לאיומי הטרור, אני מתקשה לראות אפשרות של הגעה להסכם מדיני בשנים הקרובות"

יורם כהן, לשעבר ראש השב"כ בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי

מושב בנושא "שלום או היעדרו: השלכות על הביטחון הלאומי"

בהשתתפות ח"כ עפר שלח, יו"ר ועדת המשנה לתפיסת הביטחון ולבניין הכוח של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, אלוף (במיל') גרשון הכהן, מרכז בגין-סאדאת ללימודי אסטרטגיה, אוניברסיטת בר-אילן תא"ל (במיל') מיכאל (מייק) הרצוג, עמית מילטון פיין, Washington Institute for Near East Policy, אבי יששכרוף, כתב ופרשן לענייני מזרח תיכון, וואלה ו-Times of Israel . את המושב הנחה ברק רביד, כתב ופרשן מדיני ב"הארץ"

"איראן פועלת להקמת תעשיה צבאית על אדמת לבנון ותימן" | "דאע"ש מתכווץ בסוריה, המשטר מתייצב אך הסיפור רחוק מסיום. הסדרה תתאפשר בהסכמה מעצמתית בלבד" | "נוכח הידע שיש ברשותנו והיכולות המבצעיות שלנו, לא הייתי מציע לחמאס ולחיזבאללה למתוח את החבל"

ראש אמ"ן, האלוף הרצל (הרצי) הלוי, בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי

"בעבר היו לישראל ראשי ממשלה שהיו מוכנים לסכן את כיסאם על מנת לשמור על המדינה. נתניהו מוכן לסכן את המדינה על מנת לשמור על כיסאו"

רא"ל (מיל.) אהוד ברק, ראש הממשלה לשעבר, בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי