תובנות המכון למדיניות ואסטרטגיה (IPS) | 26 באוקטובר, 2023

המלחמה נגד החמאס - מה הלאה?

ישראל נמצאת בצומת הכרעות גורליות להמשך המערכה נגד חמאס. לפניה שתי מטרות עיקריות - חיסול היכולות הצבאיות והשלטוניות של חמאס, לצד שחרור החטופים. לכאורה יש סתירה בין שתי המטרות, אך היום ברור כי ניתן לגשר ביניהן, על בסיס תוכנית מערכתית שלוקחת בחשבון את הצורך להמשיך ולכתוש את החמאס ולהכין את התמרון היבשתי. זאת, לצד המשך התיאום האסטרטגי עם ארה"ב ושימור מערכות היחסים עם מדינות ערב, תוך מיצוי ערוצי המו"מ השונים לשחרור החטופים.

למאמר המלא >>

מדיניות ואסטרטגיה בצל המלחמה

אלוף (מיל.) עמוס גלעד, ד"ר שי הר-צבי וליאור אקרמן

להאזנה >>

מהם יעדי העל של ישראל במלחמה?

בהשתתפות: אלוף (מיל.) עמוס גלעד, ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן.
בהנחיית: עודד ליאופולד, שחקן ומוסיקאי, מומחה לגישור וניהול משברים.

בתום שלושה שבועות מתחילת המלחמה, מתחדדים שני יעדיי העל של המלחמה נגד החמאס: הראשון החזרת החטופות והחטופים, השני מיטוט החמאס בעזה. על כך ועוד בפודקאסט "הערכת מצב" מבית המכון למדיניות ואסטרטגיה (IPS) באוניברסיטת רייכמן.

להאזנה >>

חרבות ברזל - היום שאחרי והיום שתוך כדי