אורן נהרי

2022 יושב ראש ועדת פרס ספיר
2022 עמית מחקר ומרצה באוניברסיטת רייכמן
2023 יושב ראש ועדת פרס ספיר

יליד חיפה, 1955. בוגר בית הספר הריאלי העברי בחיפה (1973). שירות צבאי במודיעין, ומילואים במודיעין ובדובר צה"ל, שחרור בדרגת סגן. לימודים באוניברסיטה העברית לתואר ראשון ותואר שני חלקי במדע המדינה ויחסים בין לאומיים.

עיתונאי בטלוויזיה הישראלית, הערוץ הראשון. התחיל דרכו במחלקת הספורט ומ-1986 בחדשות חוץ. משנת 1993 עורך חדשות החוץ בערוץ הראשון; משנת 2006 גם מגיש "השעה הבין לאומית" ברשת ב'; ומשנת 2012 גם מגיש "הכל דיבורים" ברשת ב'. מייסד (עם דוד ויצטום) את תוכנית הטלוויזיה "רואים עולם", מייסד ועורך את תוכניות הטלוויזיה "גלובוס" ו"סיקור עולמי", מגיש ועורך משדרים מיוחדים בנושאים שונים (הכחשת השואה, סדרת משדרים לקראת הבחירות בארה"ב, יום השנה המאה לתורת היחסות של איינשטיין ועוד).

במסגרת תפקידיו סיקר אירועים מן השטח כמו רצח העם ברואנדה, הבחירות הדמוקרטיות הראשונות בדרום אפריקה, הסכסוך בקפריסין, מלחמות יוגוסלביה, הפיגוע במגדלים התאומים ועוד. ראיין אישים שונים ובהם נשיאי ארצות הברית, הדאלאי לאמה, נלסון מנדלה, וצלב האבל נשיא צ'כוסלובקיה, אנשי רוח וסופרים כברנר הנרי-לוי, איאן מקיואן, פאולו קואלו, אומברטו אקו, סטיבן פריי ורבים אחרים.

חתן פרס סמולר לעיתונות לשנת 2013.

כתב מאמרים בנושאי יחסי חוץ, ספרות ומוסיקה בעיתונים כ"גלובס" ו"הארץ" ומאמרים למגזינים מקצועיים כ"מסע אחר" ו"מטרופוליס".

חיבר את רבי המכר "האטלס האנציקלופדי של העולם", "האטלס ההיסטורי של העולם", "ישראל - 60 שנים וטיולים", "אוכל קדימה אוכל – לקסיקון האוכל של ישראל" (יחד עם שלמה פפירבלט) ,"לקסיקון האישים" (יחד עם יובל אלעזרי). עורך המהדורה העברית של סדרת "משני עולם" הכוללת את הספרים: "נאומים ששינו את העולם", "נשים ששינו את העולם", "מסעות ששינו את העולם", "ימים ששינו את העולם", "חברות ששינו את העולם". ערך את סדרת "עקבות"– סדרת ספרי מתח מתורגמים בהוצאת כתר.

יוזם סדרת "ההיסטוריה, האידיאולוגיה והמוסיקה" של התזמורת הסימפונית של רשות השידור ומרצה בה יחד עם המוסיקאי גיל שוחט. מנחה תוכניות אינטרמצו של התזמורת הפילהרמונית הישראלית.

מרצה במסגרות שונות ועל נושאים שונים.