פרופ' אסף מוגדם

דיקן בית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה
באוניברסיטת רייכמן

פרופ' מוגדם הינו דיקן ביה"ס לאודר לממשל דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן. הוא עמית במרכז ללוחמה בטרור, ווסט פוינט (CTC); במרכז לביטחון לאומי של ביה"ס למשפטים באוניברסיטת פורדהאם (CNS);. כמוכן, פרופסור מוגדם הינו חוקר בכיר במכון למדיניות נגד טרור באוניברסיטת רייכמן (ICT).

פרופ' מוגדם לימד במחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת קולומביה ובמחלקה למדעי החברה במכללה הצבאית של ווסט פוינט. הוא שימש כעמית מחקר במרכז "בלפר" למדע ויחסים בינלאומיים ובמכון "אולין" ללימודים אסטרטגיים, אוניברסיטת הרווארד.
פרופ' מוגדם הוא עורך וכותב (Contributing Editor) בכתב העת "Studies in Conflict &Terrorism".

תחומי המחקר שלו כוללים טרור בינלאומי, מרדנות (Insurgency ומלחמות פרוקסי.
הוא פרסם וערך חמישה ספרים בנושא טרור ואלימות פוליטית, כולל:

The Routledge Handbook of Proxy Wars (London: Routledge, 2023)

Nexus of Global Jihad: Understanding Cooperation among Terrorist Actors (New York: Columbia University Press, 2017)

וספרו זוכה הפרסים:

The Globalization of Martyrdom: Al Qaeda, Salafi Jihad, and the Diffusion of Suicide Attacks (Baltimore: Johns Hopkins University Press, 2008).

שניים מספריו נכללים ברשימת 150 הספרים הטובים ביותר בנושא טרור שפורסמה בכתב העת "Perspectives on Terrorism".

מאמריו פורסמו בשורה של כתבי עת נוספים: International Security, Security Studies, Studies in Conflict & Terrorism, Terrorism and Political Violence.

כמו כן הוא מפרסם בכלי תקשורת שונים כגון: Washington Post, the International Herald Tribune, Orbis. פרופ' מוגדם מרצה בפני קהלים שונים בארה"ב, אירופה והמזרח התיכון.

פרופ' מוגדם בעל תואר דוקטור ביחסים בינלאומיים ותוארM.A במשפטים ודיפלומטיה (MALD), מביה"ס פלטשר, אוניברסיטת Tufts . לפרופסור מוגדם תואר ראשון B.A במדעי המדינה מהאוניברסיטה העברית.