פרופ' אמנון כוורי

ראש המכון לחירות ואחריות, בית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן

פרופ׳ אמנון כוורי הוא מרצה בכיר וראש המכון לחירות ואחריות בבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן. תחום ההתמחות של פרופ׳ כוורי הוא הקשר בין הציבור לנבחרי ציבור בארה"ב ובישראל. במחקריו, פרופ׳ כוורי משלב ניתוח כמותי של פעולות נבחרי ציבור עם נתוני דעת קהל.

פרופ׳ כוורי מנהל את פרויקט המחקר על דעת קהל בארה״ב כלפי ישראל (APOI), אשר בוחן מגמות בתמיכה האמריקאית בישראל מהקמת המדינה ועד היום, ומנהל משותף של פרויקט סדר היום הפוליטי בישראל (CAP-IL), אשר בוחן את סדר היום של שחקנים פוליטיים בישראל באופן השוואתי.

בין ספריו, The Party Politics of Presidential Rhetoric , הבוחן את ההשפעה של נשיאי ארה״ב על דעת הקהל האמריקאית, והספר American Public Opinion toward Israel, הבוחן את דעת הקהל בארה"ב כלפי ישראל מקום המדינה ועד היום. בנוסף, פרופ׳ כוורי מפרסם מאמרים בכתבי עת אקדמיים שונים ולוקח חלק בשיח הציבורי דרך אירועים וערוצי חדשות שונים.