חדשות

תפקיד הסקטור העסקי ביצירת חוסן אזרחי ולאומי בעידן של סביבה, חברה וממשל

08 יולי

שתפו ב:

כנס הרצליה התקיים באוניברסיטת רייכמן תחת הנושא "בנתיב ההפתעות האסטרטגיות".

בהקשר לנושא מרכזי זה, עלה לדיון מרכזי בשולחן העגול תפקידו של המגזר עסקי ביצירת חוסן אזרחי ולאומי בעידן ה-ESG (סביבה, חברה וממשל), זאת בהינתן ששינויי האקלים והסיכון הגלום בו הינו הסיכון המכונן בפניו עומדת האנושות. דיון זה הינו תוצר של שיתוף פעולה בין המכונים למדיניות ואסטרטגיה (IPS)  לבין מרכז אריסון ל-ESG  באוניברסיטת רייכמן.

הדיון התמקד בהיבטי המשכיות עסקית ורציפות תפקודית, פוטנציאל הסיכון הכלכלי והחברתי הן כנגזרת של אירוע קיצון והן בתהליכי המעבר לכלכה ירוקה.

דוברים.ות:

יו"ר: יאיר אבידן, יו"ר הועדה המייעצת, מכון אריסון ל-ESG, המפקח על הבנקים היוצא

עו"ד לינור דויטש, שותפה מייסדת ומנכ"לית לובי 99

גלית כהן, ראשת תכנית שינויי אקלים ובטחון לאומי במכון למחקרי בטחון לאומי INSS

נעם גולדשטיין, יו"ר איגוד הכימיה, פרמצבטיקה ואיכות הסביבה, סמנכ"ל ומנהל סיכונים ראשי בקבוצת ICL

ד"ר עמית מרמור, סמנכ"ל איכות הסביבה, נשר

רני עמיר, סמנכ"ל משאבי טבע וחוסן אקלימי במשרד להגנת הסביבה

מגיבים.ות:

פרופ' ניראון חשאי, דיקן בי"ס אריסון למנהל עסקים ומנהל אקדמי משותף של מרכז אריסון ל-ESG אוניברסיטת רייכמן

פרופ' עלי בוקשפן, מנהל אקדמי משותף של מרכז אריסון ל-ESG אוניברסיטת רייכמן

ד"ר רות דגן, ראש מחלקת איכות הסביבה ושינוי אקלים, הרצוג, פוקס נאמן; ראש חטיבת אקלים וקשרים בינלאומיים, מרכז אריסון ל-ESG

ד"ר מורן אופיר, בית ספר הארי רדזינר למשפטים, אוניברסיטת רייכמן

היתה הסכמה גורפת על חשיבות הטיפול ומתן תשומת הלב הן ברמת גורמי הממשל לפיה נדרשת מדיניות נכונה וברורה מול האתגרים שתמנע הפתעות אסטרטגיות רב-ממדיות בעתיד, ובדגש על היבטי ומשמעות החוסן הלאומי והחברתי כנדבך מרכזי בעוצמתה של ישראל.

ולא פחות מכך ברמת התאגידים. היתה הבנה שחשוב שנמשיך בעצימות גבוהה ובמידתיות, אגב פעילות בשיטת כלים שלובים בין העולם החום לירוק.

ניתן הדגש שיש לנו משמרת אחת וכדור אחד ובמשמרת שלנו חשוב שנעשה הכל על מנת לשמר את הכדור לדורות הבאים.

יאיר אבידן, יו"ר הועדה המייעצת של מרכז אריסון ל-ESG שישב גם בראש הדיון אמר כי: "יישום עולמות ה-ESG מהווה אג'נדה מנהיגותית. זוהי חלק מעולם של מנהיגות ערכית. זוהי חלק מתרבות. זו נכון שתהווה חלק מה-DNA הארגוני. מימושה דורש מנהיגות אישית וקולקטיבית על ידי בעלי מניות, דירקטוריונים, הנהלות, משקיעים ומממנים, קובעי מדיניות ועל ידי בעלי עניין אחרים. נראה שאנחנו מצויים במועד בו על כל אחד מהשחקנים לעלות מדרגה ולקחת מנהיגות, כאשר יש במנהיגות זו בכדי להניע לכלכלה בת קיימא.".

לצפייה בוידאו המלא- תפקיד הסקטור העסקי ביצירת חוסן אזרחי ולאומי בעידן של סביבה, חברה וממשל (youtube.com)