חדשות

פרס ברגמן, מטעם קרן ה-BSF

25 יוני

שתפו ב:

בהמשך לזכייתו במענק מטעם ה-BSF, ד"ר אלון קיפניס מבית הספר אפי ארזי למדעי המחשב זכה גם בפרס ברגמן להגשה הטובה ביותר למדען צעיר לקרן לשנת 2023. הפרס קרוי על שם פרופ' א.ד. ברגמן, שהחזיק בתפקיד מוביל בהקמת קרן ה-BSF, ולאחר מותו ובכדי לכבד את זכרו, חבר הנאמנים הקים פרס מיוחד על שמו שמוענק מדי שנה למדענים צעירים מבטיחים. ד"ר אלון קיפניס זכה בפרס בגין הגשת הצעת מחקר בנושא " Detecting rare changes in large and sparse contingency tables" (עמיתו למחקר הוא Dr. David Donoho מ- Stanford University). המחקר מציע גישה חדשה להבחנה בין טבלאות נתונים ענקיות באמצעות סיכומם לממדים נמוכים והפעלה של מבחני זהות עם רגישות למידע דליל אשר פותחו לאחרונה. השיטה צפויה לספק שיטות הבחנה עם יכולת גילוי ועמידות לרעש גבוהים בהרבה מאלו הידועים. כל זה עשוי לתרום לשיפור יכולות למידת מכונה בתחומים רבים בהם המידע נתון כמערך של ספירה, למשל מידע פיננסי, ביולוגי, או טקסטואלי.