אוניברסיטת רייכמן מברכת את מצטייני המחקר וההוראה על הישגיהם לשנת תשפ"א

09 יוני

אוניברסיטת רייכמן

ביום חמישי האחרון, 02.06.22, התקיימה הרמת כוסית חגיגית לכבוד החוקרים והמרצים המצטיינים של אוניברסיטת רייכמן, בהובלתה של המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים, פרופ' ורדה ליברמן, ובנוכחות נשיא האוניברסיטה, פרופ' רפי מלניק, ומנכ"לית האוניברסיטה וסגנית הנשיא, ד"ר איילת בן עזר.

פרופ' ליברמן פתחה את המפגש ואמרה: "איש או אשת אקדמיה אידיאלי הוא מי שמצטיין במחקר פורץ דרך, אך גם מרצה מעורר השראה שמפיץ את הידע לסטודנטים ומי שתורם לקהילה, הן בתוך הקמפוס והן מחוצה לו".

פרופ' מלניק: "הרמת הכוסית הזו היא מסורת שלנו כבר כמה שנים. חוקרים ומרצים מתחומים שונים נפגשים, מציגים ומחליפים רשמים מעבודתם ומחקרם ואני שמח לקחת חלק בפורום המיוחד הזה".

ד"ר בן עזר: "הנושאים המרתקים שאתם חוקרים ומלמדים מעידים כאלף עדים על העוצמה האקדמית המרשימה שיש לאוניברסיטת רייכמן".

בהמשך היום, שני החוקרים המצטיינים של האוניברסיטה קיבלו פרס ותעודה בטקס הענקת ד"ר לשם כבוד של, שנערך ברחבת רדזינר בקמפוס. את הרפס העניקה פרופ' ליברמן שבירכה: "שני החוקרים המצטיינים שנבחרים היום על מחקרם פורץ הדרך, הם גם מרצים מצטיינים, ומחקרם תורם הרבה מעבר למסגרת האקדמית בתוכה הם פועלים".

החוקרים המצטיינים של האוניברסיטה לשנה זו הם:

פרופ' רות פלדמן מבית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה, עוסקת בזיהוי הרשתות המוחיות, התהליכים הביולוגים והתבניות ההתנהגותיות המאפשרות לבני אדם לבנות קשרי קרבה, לבטא אמפטיה וליצור שיתוף פעולה מינקות לבגרות. על מחקרה היא זכתה בהכרה בארץ ובעולם, ובין השאר קיבלה את פרס א.מ.ת היוקרתי.

אך מעבר לכך, השקפת העולם שלה היא של מדע בשרות הקהילה. נושאי המחקר שלה רלוונטיים לכל: הורות, מגע, אהבה, אמפטיה, דיכאון וטראומה. היא הייתה הראשונה שחקרה את "שיטת הקנגורו" לפגים ועקבה אחר תוצאותיה במשך 20 שנה. הממצאים שלה שינו נהלים בפגיות לשיפור מצבם של מיליוני פגים. היא פיתחה התערבות-בית לאימהות הסובלות מדיכאון לאחר לידה ובנתה התערבות ממוקדת דיאלוג לבני נוער יהודים וערבים. מכלול עבודתה חידש גישה הממוקדת בקשרים ראשוניים כבסיס להתפתחות המוח והיכולת האנושית לאהוב, לחמול ולשתף פעולה.

פרופ' אריק שמיר מבית ספר אפי ארזי למדעי המחשב, לשעבר דיקן בית הספר, חוקר בתחומי גרפיקה ממוחשבת בשילוב עם למידה חישובית (machine learning), בדגש על הבנה ויזואלית ואבסטרקטית של העולם ובניית כלים דיגיטליים ליצירתיות ומידול. הבעיות שהוא מתעסק בהן קשורות באנליזה והבנה סמנטית של העולם הוויזואלי, וכן ביצירה אוטומטית או חצי-אוטומטית של תמונות, סרטים ואובייקטים תלת ממדיים.

הרבה מהמחקרים עוסקים בניסיון לאפשר למחשבים להבין לא רק תמונות וסרטים שצולמו במצלמות אלא גם תוכן אבסטרקטי, איורים וציורי אמנות. מחקר כזה יכול לעזור לאינטליגנציה מלאכותית עתידית להבין טוב יותר ואולי גם לתקשר טוב יותר עם בני אדם, לדוגמא ביצירת כלים דיגיטליים ״אינטליגנטיים״ שאמורים לעזור לכולנו להיות יותר יצירתיים.

החוקרים/ות המצטיינים/ות הבית-ספריים לשנה זו הם:

פרופ' יניב רוזנאי, מבית ספר הארי רדזינר למשפטים; פרופ' בועז גנור, מבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה; פרופ' אסף מנלה, מבית ספר אריסון למנהל עסקים; ד"ר אוהד פריד, מבית ספר אפי ארזי למדעי המחשב;
ד"ר הדס אראל, מבית ספר סמי עופר לתקשורת; ד"ר אורן לוינטל, מבית ספר טיומקין לכלכלה; פרופ' יאיר טאומן, מבית ספר אדלסון ליזמות; פרופ' בועז בן דוד, מבית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה; ד"ר אסף צחור וייסקור, מבית הספר לקיימות.

החוקרים/ות המצטיינים/ות הבית ספריים יקבלו/תקבלנה את הפרס ואת התעודה בטקסים שיתקיימו בבתי הספר השונים.

המרצים/ות המצטיינים/ות לשנה זו הם:
ד"ר רונית לוין-שנור, מבית ספר הארי רדזינר למשפטים; ד"ר דפנה ריצ'מונד ברק, מבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה; פרופ' אייל בילוגורסקי, מבית ספר אריסון למנהל עסקים; פרופ' אילת בויל, מבית ספר אפי ארזי למדעי המחשב; ד"ר קרן צור אייל, מבית ספר סמי עופר לתקשורת; פרופ' נאוה לויט בן נון, מבית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה; ד"ר נדב לוי, מבית ספר טיומקין לכלכלה; ד"ר שירי צמח שמיר, מבית הספר לקיימות; ד"ר גליה עינב, מבית ספר אדלסון ליזמות.

המרצים/ות המצטיינים/ות הבית ספריים יקבלו/תקבלנה את הפרס ואת התעודה בטקסים שיתקיימו בבתי הספר.