ימים קשים במיוחד עוברים על כולנו. עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" אוניברסיטת רייכמן נרתמה למאמץ המשותף והקימה את החמ"לים הבאים:

• חמ"ל הסברה – חמ"ל ההסברה האזרחי של אוניברסיטת רייכמן פועל בכ-30 שפות שונות, בשיתוף עם ארגון Act-IL ובהשתתפות סטודנטים וסטודנטיות מכל העולם הלומדים באוניברסיטה. החמ"ל פועל להפצת מידע מהימן בשפות שונות ולחדד את המסר: חמאס=דאעש. החמ"ל פועל בתחומים הבאים: עיצוב תוכן גרפי להפצה; העלאת נוכחות פרו-ישראלית בטוקבקים ברחבי הרשת; מניעת פעילות עוינת מגורמי חוץ; איסוף מידע רלוונטי לגורמים השונים; תרגום מידע רלוונטי על מנת להגיע למספר רב של קהלים ברחבי העולם; ניהול והפצת מידע לגורמי מפתח ובעלי פקידים בעולם- וכל זאת, מתוך רצון טוב והבנה כי הכוח בידיים שלנו ואדישות היא לא אופציה. מדי יום מקבלים הסטודנטים הדרכה ממיטב מומחי אוניברסיטת רייכמן, בהם: אל״מ מירי איזין, פרופ' ישי בר, פרופ' בועז גנור ועוד. החמ"ל הוקם בעבר במהלך מבצע "צוק איתן" ופעל גם במהלך מבצע "עמוד ענן" והצליח להגיע למיליוני עיניים ב-62 מדינות ב-31 שפות.
    להתנדבות בחמ"ל הסברה לחצו כאן

• חמ"ל איסוף ציוד -אגודת הסטודנטים בשיתוף עם דיקאנט הסטודנטים ודיקן בית ספר הארי רדזינר למשפטים, פרופ' ליאור זמר, הקימו מערך איסוף וחלוקת ציוד לסטודנטים, לבוגרים ולחברי הסגל, שגויסו למילואים ונמצאים בחזית. החמ"ל פועל בימים א'-ה' בין השעות 10:00-17:00.
    לפרטים אודות ההתנדבות בחמ"ל איסוף ציוד לחצו כאן
    לשאלות ועדכונים ניתן לפנות לד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים: 054-4959973; עתליה טורונטו, סיו"ר אגודת הסטודנטים: 050-4712178; ענת רודוניה, בוגרת אוניברסיטת רייכמן וסיו"ר אגודת הסטודנטים לשעבר:054-9464010

• חמ"ל נפגעים - החמ"ל, בניהול דיקנאט הסטודנטים ובסיוע של מתנדבים, פועל לריכוז ותכלול מירב המידע אודות הפצועים, הנרצחים, הנעדרים והחטופים בקרב חברי קהילת האוניברסיטה (סטודנטים, סגל ובוגרים, ובני משפחותיהם של אלה). החמ"ל פועל בימים א'-ה' בין השעות 10:00-17:00.
    לפנייה לחמ"ל נפגעים: ד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים: 054-4959973 שיר פאר speer@runi.ac.il

• מערך קליני- משפטי למיצוי זכויות מטעם הקליניקות המשפטיות – המערך הוקם על ידי ד"ר נטע נדיב, עו"ד שרון ציונוב ופרופ' ליאור זמר. המערך מספק מידע משפטי למשפחות הנפגעות מאירועי הטרור ולמשפחות המפונים. צוות המערך מלווה את הפונים ומעניק סיוע בנושאים הבאים: דיני עבודה, מענקים, דיור, זכויות בריאות, חוזים, חובות, אפוטרופסות וצוואות. המערך מופעל על ידי סטודנטים מתנדבים מבית ספר הארי רדזינר למשפטים, ומנוהל על ידי עורכי הדין מהקליניקות הקהילתיות של בית הספר - שירן חסון, יותם קייזמן ואפרת גלר ניצן.
    לפרטים נוספים ניתן לפנות לד"ר נטע נדיב: 054-4624369

• מערך סיוע בתחום הקריירה והתעסוקה המקצועית - בית ספר אריסון למנהל עסקים הקים מערך המסייע לנפגעי המלחמה בתחום הקריירה והתעסוקה המקצועית, גם בזמן המלחמה וגם כהכנה ליום שאחרי. המערך נותן מענה במגוון תחומים, בהם: מתן ייעוץ עסקי לעצמאיים, הכשרות מקצועיות לעובדים, הרחבת כישורים ועזרה במציאת עבודה ופיתוח קריירה. את היוזמה מוביל ד"ר מושיק מילר, מרצה וחוקר בבית הספר.
    לפנייה למערך הסיוע: https://lnkd.in/dwKgQWTk

• מערך ההתנדבות בחקלאות - מאות סטודנטיות וסטודנטים מאוניברסיטת רייכמן, בראשות פרופ' ליאור זמר, דיקן בית ספר הארי רדזינר למשפטים וד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים, מתנדבים בימים אלה לסייע לחקלאים. מאות הסטודנטים מכלל בתי הספר מתנדבים במשקים באזור השרון ועמק חפר. לדוגמה, אחיטוב, משמרת, פתיה, גן יאשיה, כפר ויתקין ושדה יצחק. מדי שבוע משובצים כ-50-60 סטודנטים לפעילות במשקים השונים למשך כארבע וחצי שעות.

• פתיחת שערי הקמפוס לתלמידי חטיבת ביניים מהעיר הרצליה – בשיתוף עם עיריית הרצליה, מקצה האוניברסיטה מספר כיתות לימוד לתלמידי חטיבת ביניים. כל זאת, תוך הקפדה על הנחיות פיקוד העורף והמגבלה המספרית.