אודות קליניקת בית הספר לפסיכולוגיה

אישה יושבת מול ילדה צעירה

הקליניקה הטיפולית בבית ספר ברוך איבצ’ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן מיועדת לפונות ולפונים באופן עצמאי מהקהילה ולגופים ציבוריים (כגון: השירות הפסיכולוגי החינוכי, מרכזים קהילתיים וכדומה). בקליניקה ניתנים שירותים של טיפול ואבחון פסיכולוגי. הטיפולים בקליניקה משלבים גישות טיפוליות שונות המבוססות על תאוריות עדכניות ועל ממצאי מחקר, תוך התאמת הגישות לנתוני הפונים. כל הטיפולים מלווים במחקר אקדמי, על מנת לשמור על תו תקן של מצוינות בטיפול. הקליניקה מנוהלת על ידי ד”ר רוני שוחט פשדצקי, פסיכולוגית קלינית מומחית, מדריכה וחברת סגל בבית ספר ברוך איבצ’ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן.

*הטיפולים מתאפשרים הן ב- Zoom והן בטלפון, ונגישים למי שנבצר ממנו להגיע באופן פיזי לקליניקה.

קהל היעד

ילדים ונוער (החל מגיל 3)
בין תחומי הטיפול:

• קשר הורה-ילד, קשיי הסתגלות בבית הספר.
  • בעיות חברתיות ובינאישיות, דיכאון וחרדה.
  • טיפול קוגנטיבי-התנהגותי וטיפול הורה-ילד.
  • טיפול קבוצתי למתבגרים בדגש על חזרה לשגרת פוסט-קורונה.
  • טיפול ממוקד בהורות.

* הטיפולים מלווים בהדרכת הורים.

מבוגרים
בין תחומי הטיפול:

• קשיים ביחסים בינאישיים, חרדה ודיכאון.
  • אנשים ב”אמצע החיים” המצויים בפרשת דרכים אישית או מקצועית.
  • בני הגיל השלישי החווים בדידות או דיכאון, וילדיהם של הורים מבוגרים המתמודדים עם עומס רגשי וקשיים בטיפול בהורה המבוגר.

טיפול זוגי
בעיות וקשיים המתעוררים בתוך מערכות יחסים כגון: שילוב של זוגיות והורות למול אתגרי החיים המשתנים.

אבחון
אבחון פסיכודיאגנוסטי מלא כולל קשב וריכוז.

המטפלים בקליניקה
המטפלות והמטפלים בקליניקה הינם פסיכולוגים בתהליך ההתמחות הקלינית (בעלי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית של הילד או המבוגר) ופרקטיקנטים (סטודנטים לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית של הילד או המבוגר). כל המטפלים עובדים בהדרכתם הצמודה של פסיכולוגים קליניים בכירים בעלי ניסיון רב בטיפול ובהכשרת פסיכולוגים, שהינם מדריכים מורשים בטיפול נפשי ובאבחון מטעם משרד הבריאות וחברי סגל בבית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן.
למטופלי הקליניקה ניתן שירות של ייעוץ פסיכיאטרי בעלות מסובסדת.

עלות
הטיפולים מוצעים בעלות מסובסדת. עלות טיפול אצל סטודנט/ית הינה 110 ₪ ועלות טיפול אצל מתמחה הינה 250₪ לפגישה, 250 ₪ לטיפול זוגי ו 3,500 ₪ לאבחון פסיכודיאגנוסטי.

סודיות
הפנייה לקליניקה והמידע הנאסף במסגרת הטיפול נשמרים בסודיות, תוך הקפדה על כללי האתיקה המקצועית.

שעות פעילות
ימים א’-ה’: 21:00-8:00