בית הספר על שם

• דינה רקנאטי

1928-2021

דינה רקנאטי ז"ל נולדה וגדלה בעיר קהיר במצרים, שם הצטרפה לתנועה הציונית והפכה לפעילה בארגון "ההגנה". מסירותה הגוברת למדינת ישראל, הובילו לעלייתה ארצה יחד עם בעלה המנוח רפאל רקנאטי, ששימש כשליח בעלייה ב'. במהלך השנים, תרמה רבות לחיים בישראל באמצעות פעילותה הפילנתרופית, המדגישה את מחויבותה לחינוך, לאומנות ולמחקר רפואי.

דינה רקנאטי הנחילה את מסורת הנתינה המשפחתית לבניה, אודי ומייקל רקנאטי, שהצטרפו אליה בהקמת בית הספר הבינלאומי ע"ש רפאל רקנאטי באוניברסיטת רייכמן, לזכר בעלה ואביהם. היא השקיעה את מעוזה בצעירים ובחינוכם, במטרה לפתוח את דלתות ההשכלה הגבוהה בישראל לבני נוער יהודים מרחבי העולם וביטאה מחויבות עמוקה להתפתחותו של בית הספר.

דינה רקנאטי היתה בעלת זיקה עמוקה לאוניברסיטת רייכמן, ועל תמיכתה ותרומתה המתמשכת הוענק לה תואר עמיתת כבוד של האוניברסיטה, בשנת העשור להיווסדה.