ייעוץ משפטי לסטארט-אפים

For the English version please click here

אם את/ה בתחילה או באמצע הדרך להקמת מיזם עם זיקה טכנולוגית, ייתכן שתוכל/י לקבל ייעוץ משפטי בחינם* למשך שנה, מהקליניקה להנגשת המשפט להזנקים (סטארט-אפים) ע"ש גלדסטון-ניר באוניברסיטת רייכמן.

 

*השירותים ניתנים ללא עלות. עם זאת, אם המיזם מגייס השקעה מעל גובה מסוים, או מגיע להכנסות שנתיות מסוימת, ישנה התחייבות לתרום סכום מסוים לקליניקה. ניתן לפנות אלינו לקבלת מידע נוסף.

 

מי אנחנו?

הקליניקה להנגשת המשפט להזנקים (סטארט-אפים) היא קליניקה ייחודית וראשונה מסוגה בישראל. הקליניקה הינה חלק מאוניברסיטת רייכמן ומספקת ליווי משפטי בחינם ליזמים העונים על קריטריונים מסוימים, והמקימים מיזם בתחום הטכנולוגי.

 

 

 

מי מעניק את הליווי המשפטי?

הליווי המשפטי מוענק על-ידי סטודנטים מצטיינים למשפטים מאוניברסיטת רייכמן, בפיקוח של עו"ד צמוד. בנוסף, הקליניקה עובדת בשיתוף פעולה עם שניים ממשרדי עורכי דין המובילים במשק אשר מלווים את הפרויקט.

 

 

מי יכול להגיש בקשה לקבלת הליווי המשפטי?

הגשת בקשה לקבלת ליווי משפטי על-ידי הקליניקה פתוחה לכל אזרח/תושב ישראל העומד בתנאים הדרושים.

 

 

על היזם להשתייך לאחת מהקבוצות הבאות:

 

  • עולים חדשים
  • קבוצת מיעוט בישראל (בין היתר: חרדים, ערבים, דרוזים וכו').
  • אנשים בעלי מוגבלויות.
  • בעלי רקע כלכלי-חברתי חלש (בין היתר: נזקקות, פריפריה וכד').

 

בנוסף, על המיזם להיות בעל זיקה טכנולוגית (אפליקציה למובייל, תוכנת מחשב, מוצר או שירות טכנולוגי, אתר אינטרנט וכדומה) ובשלבים שלפני סבב ההשקעה הגדול הראשון.

תינתן עדיפות לנשים, תושבי הפריפריה ולמיזמים חברתיים.

 

כיצד מגישים מועמדות?

אם אתם עונים על תנאי הסף, שלחו דוא"ל ל- einat.katz@idc.ac.il

 

וצרפו פרטי התקשרות (שם, טלפון, דוא"ל, כתובת), רקע אודותיכם (אפשר קו"ח), תמצית תוכנית עסקית (1-5 עמודים) ומדוע כדאי לנו לקבל אתכם לתוכנית.

 

  • מפאת מספר רב של פונים, רק פניות מתאימות ייענו - עמכם הסליחה.
  • הקליניקה רשאית שלא להעניק את הליווי - לפי שיקול דעתה הבלעדי. מספר המקומות מוגבל.
  • המידע שתמסור לקליניקה, בין אם בכתב ובין אם בע"פ, ייחשף לצוות הקליניקה. אין כל חובה חוקית למסור את המידע, ובהעברתו את/ה מביע/ה את הסכמתך לשימוש במידע על-ידי צוות הקליניקה, בין היתר לצורך בחינת מועמדותך והמשך מתן הליווי (ככל שתתקבל), ולשמירתו לאחר מכן לצורכי מחקר לימוד וסטטיסטיקה. הקליניקה תעשה את המיטב לשמור על סודיות המידע. עם זאת, מאגרי הקליניקה אינם מאובטחים במאת האחוזים ולכן את/ה מתבקש/ת שלא לשלוח מידע רגיש שאינך מעוניין בחשיפתו.