האגודה הישראלית לחקיקה

האגודה הישראלית לחקיקה (להלן "האגודה") הוקמה בשנת 2017 כסניף ישראלי של האגודה הבינלאומית לח​קיקה.

לאגודה ארבע מטרות מרכזיות

1. ליצור מסגרת לקהילה המתהווה בישראל של חוקרות וחוקרי חקיקה (legislation), לימודי חקיקה (legislative studies) ותורת החקיקה (legisprudence), ושל העוסקות והעוסקים בתחום מן הצד הפרקטי. זאת, בין אם במסגרת הייעוץ המשפטי בכנסת ובממשלה ובין אם במסגרת עריכת דין חקיקתית במגזר השלישי. המטרה היא לפתח את הקשרים ושיתופי הפעולה בתוך קהילה זו.
  2. לקדם את המחקר, הלימוד, ההוראה והעשייה בתחום החקיקה בישראל.
  3. לקדם את הקשרים הבינלאומיים של קהילת החקיקה הישראלית עם קהילת החקיקה הבינלאומית.
  4. לארגן ולהוציא לפועל כנסים, ימי עיון וסדנאות בנושאים הנוגעים לתחום החקיקה. במסגרת זו, ישאף הסניף לקיים כנס שנתי, אשר ייערך בכל שנה במוסד אחר.

האגודה נוסדה על ידי ד"ר איתי בר-סימן-טוב מאוניברסיטת בר-אילן ופרופ' יניב רוזנאי מאוניברסיטת רייכמן.

יושבי ראש האגודה הם: ד"ר איתי בר-סימן-טוב ופרופ' קרן ויינשל (מרגל), האוניברסיטה העברית.

נשיאת האגודה היא הנשיאה (בדימ') דורית ביניש. מזכיר האגודה הוא עו"ד שלומי בלבן, אוניברסיטת חיפה והמכללה האקדמית ספיר, ומנהלת פורום הצעירים היא עו"ד נועה קברטץ-אברהם, אוניברסיטת תל-אביב והמכללה האקדמית ספיר .

בוועד המנהל של האגודה חברים: עו"ד גור בליי, היועץ המשפטי של וועדת החוקה, חוק ומשפט בכנסת; פרופ' ראובן חזן, האוניברסיטה העברית; ד"ר דורין לוסטיג, אוניברסיטת תל-אביב; חברת הכנסת לשעבר ד"ר ענת מאור; פרופ' סוזי נבות, המכללה למנהל; ד"ר עדו עשת, המכללה האקדמית ספ​יר; ד"ר חן פרידברג, המכון הישראלי לדמוקרטיה ואוניברסיטת אריאל; פרופ' ניר קידר, אוניברסיטת בר-אילן; פרופ' אמנון רייכמן, אוניברסיטת חיפה; ד"ר יעל שומר, אוניברסיטת תל-אביב; עו"ד יהושע שופמן, לשעבר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (חקיקה); ​עו״ד אבי ליכט, לשעבר ​המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (ניהול ותפקידים מיוחדים)​​​, פרופ' אסנת עקירב, האקדמית גליל מערבי; פרופ' יניב רוזנאי, אוניברסיטת רייכמן; ד"ר שירלי נוה, המכללה האקדמית ספיר; עו"ד איל ינון, לשעבר היועץ המשפטי לכנסת.

בעלי תפקידים קודמים:

יו"ר משותף (2017-2020): פרופ' יניב רוזנאי, אוניברסיטת רייכמן

חברי ועד מנהל בעבר: פרופ' רבקה וייל ,אוניברסיטת רייכמן; פרופ' משה כהן-אליה, המרכז האקדמי למשפט ועסקים.

כל בעלות ובעלי התפקידים באגודה מבצעים את עבודתם/ן בהתנדבות וללא תשלום.

החברות באגודה תהיה פתוחה בפני כל מי שיש לה/ו עניין בתחום החקיקה ולא תהיה כרוכה בתשלום.

להצטרפות לאגודה ולפרטים נוספים אנא​ פנו למזכיר האגודה, שלומי בלבן, בכתובת: ial.israleg@gmail.com