חוויות סטודנטים הליגה הגלובלית של בתי הספר למשפטים

שני שוופי, סטודנטית שנה ג' למשפטים ולמנהל עסקים, קיץ 2019 טורינו, איטליה

 

"בחודש יולי 2019 השתתפתי בתוכנית בית הספר של הקיץ של הליגה הגלובלית LSGL, הנערכת בפעם השביעית, והפעם בעיר טורינו שבאיטליה. לתוכנית הגיעו כ-40 סטודנטים מ-20 אוניברסיטאות מובילות בעולם. בבית הספר נלמדו ארבעה קורסים בנושא פלורליזם משפטי במשפט הבינלאומי; "שליטה על ידי מִספרים: חוק, ידע וממשל בזירה הגלובלית" ו"ממשל תאגידי: בין אחריות חברתית תאגידית וזכויות אדם", קורסים שניתנו בשבוע הראשון, ו"כלכלת שיתוף: רגולציה, הגנת הצרכן ואחריות אזרחית" ו"חוקתיות ומגדר", שניתנו בשבוע השני.

הערך המוסף בתוכנית מעין זו הוא ההזדמנות לפגוש סטודנטים רבים מכל העולם, המעוניינים ליצור קשרים חברתיים (ועסקיים בעתיד) עם סטודנטים אחרים ממקומות שונים בעולם. כך נחשפתי במהלך השיעורים והפעילויות שאורגנו למעננו, וגם באלה שארגנו אנו, לתרבויות ולשיטות משפט אחרות. המרצים השכילו לשתף את הסטודנטים בדיונים בכיתה, וכך סטודנטים רבים שיתפו את הנוכחים במתרחש במדינתם בתחומים המשפטיים שאותם סקרנו בקורסים השונים. זוהי דרך מצוינת ללמוד על אודות שיטות משפט אחרות ממקור ראשון. 

מלבד הלימודים המרתקים, מדובר בחוויה נהדרת של מפגש בין-תרבותי עם סטודנטים, בדיוק כמוני, שעוברים חוויות דומות במהלך לימודי המשפטים שלהם. במשך שבועיים ביליתי עם חבריי לבית הספר של הקיץ, במהלך שעות הלימודים ואחריהן, בעיר טורינו היפיפייה וצברנו חוויות משותפות רבות. הייתי ממליצה לכל סטודנט המעוניין להרחיב אופקים ולהיות חלק מהגלובליזציה של עולמנו בכלל ושל עולם המשפט בפרט, להשתתף בתוכנית מעין זו."

ספיר זייתוני, סטודנטית שנה ג' למשפטים ממשל, קיץ 2018 מדריד, ספרד 

"השתתפתי בבית ספר של הקיץ של הליגה הגלובלית של בתי הספר למשפטים שהתקיים בקמפוס של אוניברסיטת IE מדריד בסגוביה, המצוי במבנה מיוחד ששימש בעבר מנזר. בתכנית השתתפו סטודנטים מכל האוניברסיטאות החברות בליגה, בין היתר, מדרום אפריקה, סין, סינגפור, שוודיה, טורקיה, סוריה, הולנד, ועוד. 

המפגש עם סטודנטים למשפטים ממדינות שונות חשף אותי לרעיונות חדשים ומעניינים. במהלך התכנית למדתי ממרצים שונים מהעולם והתנסיתי בחוויית לימוד שונה מהמקובל המבוססת על לימוד קבוצתי, חידונים ועריכת סרטוני וידאו כחלק מתהליך הלמידה והבנת החומר. יצרנו קשר אישי עם הסטודנטים האחרים בתכנית והקשר הוביל גם לדיונים פוליטיים. הרגשתי שעלי לשמש שגרירה של ישראל, במיוחד לאור העבודה שבעת קיום התכנית היתה מתיחות רבה בעזה וכל יום שוגרו לישראל עפיפוני תבערה. אני מאחלת לכל מי שרק יכול - שיצא לתכנית הזו בשנה הבאה. לימודים בחו"ל זוהי חוויה חד-פעמית, מהנה ומעשירה." 

יובל זיו, סטודנטית למשפטים קיץ 2017, מקסיקו סיטי, מקסיקו 

"ההשתתפות בתכנית הקיץ של הליגה הגלובלית היתה חוויה מיוחדת בשבילי. התכנית היתה אינטנסיבית ומרתקת. התכנית כללה 4 קורסים בנושאים הבאים: "משפט בינלאומי כלכלי וסביבתי"; "טכנולוגיות חדשות וחקיקה צרכנית"; "מבט השוואתי על חוק החוזים: היבטים אזרחיים והיבטים מהמשפט המקובל" ו"משפט מינהלי בפרספקטיבה היסטורית והשוואתית". את הקורס האחרון לימד פרופ' גיא זיידמן, חבר סגל בכיר בבית ספר רדזינר, יחד עם פרופ' אדוארדו ג'ורדאו, מאוניברסיטת FGV Direito  בריו דה ז'נרו, ברזיל.

 

כל ארבעת הקורסים היו מעניינים והועברו על ידי פרופסורים מצטיינים מכל העולם. החוויה המשמעותית ביותר בשבילי היתה לדבר עם סטודנטים מכל העולם ולשמוע את דעתם על נושאים שונים שעלו בקורסים השונים ובכלל. כך כל דיון הפך למעניין יותר, פורה יותר ובעל משמעות. מלבד זאת, בזמן הקצר הצלחתי גם לחוות את מקסיקו בעיניים מקומיות וזכיתי ללמוד על תרבויות שונות".

קורל קרטנשטיין, סטודנטית משפטים-פסיכולוגיה, קיץ 2015 קייפטאון דרום אפריקה:

 

"בקיץ האחרון לקחתי חלק בתכנית ייחודית מטעם בית הספר, תכנית קיץ במסגרת הליגה הגלובלית.

במסגרת התכנית, אשר נמשכה כשבועיים, למדנו ארבעה קורסים שונים ומגוונים, הנוגעים לאתגרים במשפט בעקבות הגלובליזציה.

 

לתכנית הקיץ הגיעו 24 סטודנטים ממדינות שונות בעולם החברות בליגה הגלובלית. ישנו באותו המקום, צעדנו לאוניברסיטה כל בוקר יחד, למדנו ובילינו יחד במשך שבועיים שלמים. הקשר שנוצר עם הסטודנטים חזק מאוד. מפגש התרבויות גרם לסקרנות ועניין, ותמיד היה מקום לכל אחד לבטא את עצמו. 

 

עבורי, החוויה היתה מיוחדת מאוד מהסיבה שנחשפתי לסטודנטים רבים ממדינות שונות, איכותיים ואינטליגנטיים שמדברים את אותה השפה כמו שלי, בשינויים קלים.

 

המרצים שהגיעו ללמד בתכנית הקיץ היו מאוד מעניינים, ובעיקר היה מאתגר ומהנה ללמוד בשיטות הוראה השונה מגוונות: השיעור התבסס על דיונים בין המרצה (או המרצים) לסטודנטים. שיטה זו חייבה את כל הסטודנטים להגיע מוכנים לשיעור ולהשתתף. באופן זה ניתן היה להחשף לדעות השונות ולדין הקיים במדינות שונות, וללא ספק הדיונים בכיתה העשירו את הידע שלי בכל הנוגע לשיטות המשפט השונות, ולהיחשף לצורות חשיבה שונות אשר תרמו לי מאוד וגרמו לי לחשוב על דברים בצורה קצת אחרת.

 

התכנית התנהלה בצורה מעולה, לא היה חסר לנו דבר במהלך שהותנו שם.

מלבד החוויה הלימודית והאינטלקטואלית, כמובן שלא ניתן לנתק את המקום בו היינו מהחוויה עצמה - קייפטאון מדהימה וללא ספק העצימה את החוויה שלנו.

אני ממליצה מאוד על התכנית וחושבת שזאת ללא ספק אחת מההתנסויות היותר משמעותיות שעברתי כסטודנטית בבית ספר רדזינר למשפטים במרכז הבינתחומי."

דניאל הורנשטין, סטודנטית למשפטים וממשל, קיץ 2014 איסטנבול טורקיה:

 

"לפני כשנתיים לקחתי חלק בתכנית הליגה הגלובלית של בית הספר למשפטים. השתתפנו בשלושה קורסים שונים: International Contracts in the XXI Century: Controversial Issues, Rule of Law in a Global Context ו-Digital Democracy. כמו כן, נכחנו בכנס המרכזי של ה-Global League בו השתתפו ממיטב אנשי האקדמיה. השיעורים, יחד עם הכנס, אפשרו חשיפה לדיונים הנוגעים בנושאים העדכניים ביותר בעולם המשפט. מעבר לכך, התכנית מקנה תשתית נהדרת לנטוורקינג ומאפשרת הכרות עם סטודנטים ואקדמאים מכל העולם.

 

התכנית נבנתה על ידי המרצים במקצועיות רבה. סטודנטים מסין עד ברזיל ודרך מדינות אירופה השונות, רצו להשתתף ולספר על שיטת המשפט במדינה בה הם לומדים. השיעורים נערכו באווירה נינוחה מאוד. מעבר לכך, הדיונים אשר התנהלו בכיתה היו מעמיקים וברמה אינטלקטואלית גבוהה ביותר.

 

מעבר לפן האינטלקטואלי והלימודי, אין ספק שזו הייתה חוויה תרבותית יוצאת דופן. הסטודנטים הטורקים ארחו אותנו באדיבות ונדיבות. הם הראו לנו את איסטנבול בעיני המקומיים ודאגו כי לא יחסר לנו דבר. אט אט התגבשה לה קבוצה של סטודנטים ממקומות שונים על הגלובוס. את החוויות שעברנו יחדיו אנצור עמי לעוד שנים רבות.

 

מבחינתי, התכנית שימשה תחליף לתכניות חילופי הסטודנטים, שלצערי לא יצא לי לקחת בהן חלק. אסכם ואומר כי זו אחת החוויות המשמעותיות ביותר שחוויתי במרכז הבינתחומי בכלל, ובבית הספר רדזינר למשפטים בפרט."