פרויקטי גמר מעשיים

כחלק מדרישות החובה בתואר ביזמות, הסטודנטים בשנה ג' לוקחים חלק בפרויקט גמר המהווה סמינר ביזמות. קיימים מספר מסלולים לפרויקט הגמר היזמי.

1. מסלול הקמת מיזם:


המסלול מיועד לסטודנטים שמגיעים לשנה ג' ללא צוות או רעיון למיזם.

 

הסטודנטים במסלול זה יקדישו את השבועות הראשונים של סמסטר א' למציאת צוות של 3-4 סטודנטים מקרב הכיתה לחיפוש הזדמנויות, בעיות לא פתורות ולהעלאת רעיונות למיזמים. בהמשך, כל צוות יבחר רעיון אחד ויבנה עבורו מודל עסקי. לאחר שלב בחירת הרעיון, הצוותים יעבדו על פיתוח המיזמים שלהם לאורך השנה על ידי ביצוע ואלידציה להשערות שלהם. בסוף השנה הציפייה שהצוותים יגיעו במיזמים לשלב של פרוטוטייפ עובד או POC.

 

המסלול כולל כ- 5-6 מפגשים כיתתיים בכל סמסטר, כאשר שאר המפגשים הם ברמת הצוות מול המנחה האקדמי. בנוסף, כל צות יקבל מנטור אישי מתוך נבחרת של המנטורים של ביה"ס ליזמות ובהתאם לרעיון היזמי שעליו הצוות עובד. יתקיימו עוד כ-4 מפגשים צוותיים מידי סמסטר עם המנטור. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. מסלול אקסלרציה:


המסלול מיועד לסטודנטים מהתואר ביזמות שמגיעים לשנה ג' כצוות מגובש ועם רעיון ברור למיזם שעליו חשבו מראש (מתוך קורסי הוורטיקלים של שנה ב' או אחר). בדומה למסלול הקמת מיזם, גם במסלול זה הסטודנטים יפתחו את המיזמים שלהם לאורך השנה, כאשר הציפיה היא שעד לסיומה הצוותים יגיעו לשלב של פרוטוטייפ עובד/POC.

הסטודנטים נדרשים להגיש מועמדות למסלול זה ולהתקבל אליו, כך שלכל היותר יתקבלו למסלול זה 10-8 צוותים. הצוות חייב להיות מורכב מ4-3 סטודנטים מהתואר ליזמות, כאשר לצוותים מעורבים, המורכבים משילוב של סטודנטים ממנהל עסקים ומדעי המחשב, יש סיכויי קבלה גבוהים יותר. המנחות האקדמיות במסלול זה בן: פרופסור דפנה קריב וד"ר גלי עינב - חברות סגל בי"ס אדלסון ליזמות, משמשות כראשת מסלול יזמות-מנע"ס וכראשת המסלול הבינלאומי (בהתאמה) ומנהלות את פרויקט הגמר של התואר ביזמות.

גם מסלול זה כולל כ- 5-3 מפגשים כיתתיים בכל סמסטר, כאשר שאר המפגשים הם ברמת הצוות מול המנחה האקדמי. בנוסף, כל צוות יקבל מנטור אישי מתוך נבחרת המנטורים של ביה"ס ליזמות ובהתאם לרעיון היזמי שעליו הצוות עוד. יתקיימו כ- 4 מפגשים צוותים מדי סמסטר עם המנטור

 

 

3. תוכנית שסטוביץ':

 

תוכנית שסטוביץ' לחדשנות בשיתוף חברת שסטוביץ' ובהובלת ד"ר יוסי מערבי. היא תכנית אקדמית שנתית לסטודנטים בולטים של בי"ס אדלסון ליזמות. התוכנית מתמקדת בנושאי חדשנות ויזמות בארגונים קיימים. הסטודנטים יעברו קורס מקיף בנושא חדשנות בארגונים עם מרצים מובילים מהאקדמיה ומהתעשייה, יקבלו העשרה וניסיון מעשי מהשטח ויתנסו במתן שירותי ייעוץ ופתרונות ממשיים לאתגרי חדשנות של ארגונים מן המשק הישראלי בליווי יועצים מנוסים. בנוסף, הסטודנטים במסלול מעורבים בעריכת מחקרים אקדמיים, כאשר המצטיינים שבהם נשלחים לפרסום בכתבי עת מובילים. מעת לעת, התוכנית מקיימת האקתון ייעוץ בתחום החדשנות בארגונים, שבו הסטודנטים יכולים להשתלב כמנחים ומבילי חדשנות. 

 

השתתפות בתוכנית מיועדת לסטודנטים מצטיינים של בית הספר ליזמות, הקבלה מותנית בתהליך מיון ומתקבלים אליה כ-20 סטודנטים משנה ג' מכל המסלולים: יזמות-מנהל עסקים, יזמות-כלכלה ויזמות-מדעי המחשב. 

 

4. מסלול הון-סיכון בקרן RUNI Ventures


מסלול המיועד לסטודנטים המעוניינים להתמחות בעולם ההון סיכון / אקסלרטורים.

 

יתקבלו אליו כ- 5-6 סטודנטים בלבד לאחר מיונים. 

 

בכל אחד מהסמסטרים על הסטודנטים לבצע עבודה מעשית יישומית במשרדי הקרן במשך 12-13 שבועות, כ-16 שעות בשבוע, כלומר כיומיים מלאים בשבוע. 

 

5. מסלול מחקר אישי:


מיועד לסטודנטים המעוניינים במסלול מחקרי, בעיקר כהכנה לתארים מתקדמים. הסטודנטים נדרשים להגיש מועמדות לתוכנית. המחקר יהיה בשיתוף עם אחד מחברי הסגל האקדמי הקבוע של בי"ס אדלסון ליזמות (עדיפות) או של בתי ספר אחרים באוניברסיטת רייכמן. על המחקר להתמקד בנושאים רלוונטיים לעולמות היזמות או החדשנות.

 

6. סמינר קייס ביזמות - מיועד לסטודנטים היוצאים לחילופי סטודנטים בלבד:

 

פרויקט גמר של 6 נ"ז המיועד לסטודנטים המעוניינים לחקור מקרה (קייס) ביזמות או חדשנות של חברות מהארץ ומהעולם. הקורס מועבר כולו אונליין דרך פלטפורמת זום. 

 

הקורס יכלול 3-4 מפגשים כיתתיים בכל סמסטר ועוד מפגשים ברמת הצוות לפי הצורך. 

 

טיימליין: החירת המקרה / החברה / האירוע >> אישורו עם צוות הקורס >> עבודה על כתיבת הקייס. הקייס יכול להיות סביב מיזם או חברה גדולה ובנושאים של יזמות או חדשנות שהצליחו או נכשלו. 

 

המחקר יכלול: ראיונות עם אנשים רלבנטיים, קריאה וסיכום של דוחות מקצועיים ועיתונאיים, קריאה וסיכום של מאמרים אקדמיים רלבנטיים ועוד.

 

עבודת הגמר תהיה בהיקף של כ-30 עמודים והיא תכלול: תיאור המקרה, מקורות מידע, נספחים של ראיונות ומחקרים, שאלות לדיון, תיאוריה ומחקר. העבודה תוגש בצוותים של 3-5 סטודנטים.

כל סטודנט יגיש עבודה אישית בהיקף של 5 עמודים שתכלול: חיבור של אחד או יותר מהקורסים שנלמדו במהלך התואר אל הקייס הנ"ל וניתוח של אספקט מסוים של הקייס לאור אותו קורס. עבודה זו תשלב 3 מאמרים אקדמיים המתקשרים לקייס ו/או לקורס המדובר. 

 

7. מסלול מחקר

 

מסלול המיועד לסטודנטים המעוניינים במסלול מחקרי (בעיקר כהכנה לתארים מתקדמים). הזדמנות לצלול לתוך נושא שמעניין אתכם.

 

המחקר יתמקד בנושאים רלבנטיים לעולמות היזמות, חדשנות או יצירתיות. זיהוי הזדמנויות מחקר באמצעות תצפיות מעשיות, כתיבת סקרים וראיונות. למידה באמצעות שיטות וכלי מחקר חדשניים, כגון: AI, NLP ו-VR. נדון כיצד לשלב Chat GPT בתיאוריה ובפרקטיקה.

שיתוף פעולה עם מכונים בינלאומיים. דוברים אורחים

 

פרויקט גמר: עבודת מחקר.

8. Game Changers - Playtika

 

התוכנית לוקחת כלים, ידע ושיטות מתעשיית המשחקים ומשתמשת בהם לשינוי חיובי בחברה בנושאים שונים ובדרכים מגוונות. לתוכנית יתקבלו כ-24 סטודנטים מכלל האוניברסיטה, ביניהם כ-50% סטודנטים ממסלולי היזמות  דו-חוגי (מסלולישראלי ובינלאומי).

 

מסגרת התוכנית: שני קורסים בסמסטר א' פרויקט גמר שיבוצע בעיקר בסמסטר ב'. המשתתפים יוכלו לבחור סוגי פרויקטים שונים, בתנאי שהפרויקט: מתייחס להצהרת המשימה של התוכנית וכולל מרכיב אקדמי משמעותי.