האקטון שוויון מגדרי בבריאות הציבורית

מאת: נגה רוזנברג, סטודנטית שנה ב' ליזמות-מדעי המחשב

ביום חמישי האחרון ה-12/05/22, לקחנו חלק בהאקתון בנושא שוויון מגדרי בשירותי הבריאות הציבורי בהובלת ארגון equalsEU, קופת חולים כללית, אוניברסיטת רייכמן ואוניברסיטת חיפה. בהאקתון התחרו 8 קבוצות במטרה למצוא פתרון לבעיה שהוצגה על ידי כללית והיא "למה נערות עושות פחות ספורט מנערים?". מסתבר שבמחקרים שנערכו עולה כי ילדות ונערות מבצעות פחות פעילות גופנית מבני גילן . כידוע לנו לפעילות גופנית יומיומית ישנה השפעה חיובית רבה מבחינה נפשית, קוגניטיבית וחברתית ועל כן נדרש למצוא פתרון לסוגיה זו ובהקדם.

במהלך התחרות, שנערכה כ-12 שעות, התחרות הצוותים ביכולות ניתוח הבעיה, ניתוח החסמים תכנון וביצוע ראשוני של הפתרון המוצע וכמובן ביצוע פיצ' משקיעים מול שופטות התחרות. מגוון הפתרונות שהוצג וגובש במהלך ההאקתון היה גדול – ביגוד אופנתי מנדף, פעילות חברתית להעלאת הבטחון העצמי, אפליקציות המעודדות אימונים משותפים וכלים לחיבור בין סטודנטיות לנערות לחניכה וליווי בפעילות גופנית. המגוון הרחב של הפתרונות שהוצגו ממחיש הלכה למעשה כמה חסמים ישנם לנערות צעירות המאתגרים אותן ביציאה לפעילות גופנית ומדהים לחשוב איך כל אתגר קטן שנטפל בו יעזור וודאי לנערה אחת או יותר להנות מהרווחים הנקיים של פעילות גופנית.

הרעיון שלנו היה פלטפורמת אימונים המנצלת את השימוש של הנערות במדיה החברתית לטובת ביצוע אימונים עכשיו ובחזון עתידי גם בעולמות המטה-וורס. הצוות מורכב מסטודנטיות למדעי המחשב ויזמות (עדן וילקר, עינב מימרם, רותם נדלר ונגה רוזנברג) ובעצם שמנו לנו למטרה למצוא פתרון המדבר בשפה של הנוער היום – כלומר לא מושך אותן מחוץ לאזור הנוחות שלהן אלא פוגש אותן במקום הנוח.

שמחנו מאוד שהפתרון שהגינו קרם עור וגידים והצגנו בסוף מוצר מגובש, ברור ובעל התכנות טכנולוגית ולהגיע להישג כזה בתחרות קצרה וממוקדת זה סיפוק אדיר!

לקראת ההאקתון הבא שתשתתפו בו נוכל רק נמליץ:

1. להכיר את הצוות ואת היכולות האישיות של כל אחת כדי למצות את התחרות.
2. להעמיק בבעיה – ברגע שמבינים טוב את הבעיה והחסמים של היוזרים הפתרונות ממש צועקים החוצה. השקיעו בשלב זה.
3. התמקדו בעיקר ולמדו מהר איך לסגור דיונים מעכבים או מתפזרים.
4. חלקו עבודה בין חברי הצוות – האקתון זו לא תחרות המאפשרת לכולם לעשות הכל. סמכו זה על זה.

בהצלחה!