מנכ"ל ומייסד G City

• חיים כצמן

מייסד ויו"ר ועדת ההיגוי של המכון

חיים כצמן הוא המייסד, המנכ"ל ובעל השליטה ב G City (לשעבר גזית גלוב בע"מ, TASE: GCT). בתפקידו כמנכ"ל G CITY, מר כצמן מוביל את פעילותה הגלובאלית, ומנהל פעילויות של חברות בנות עם נכסי נדל"ן בשווי כולל של 11 מיליארד דולר בארה"ב, בקנדה, באירופה, בישראל ובברזיל.

מר כצמן הוא גם המייסד, המנכ"ל ובעל השליטה בנורסטאר החזקות בע"מ (TASE: NSTR) חברת האם של G City והיה המייסד ויו"ר פעיל של NYSE: EQY) Equity One Inc) קרן REIT מובילה שהתמקדה במרכזי קניות עירוניים, אותה הקים בשנת 1992 ואשר בשנת 2017 התמזגה עם Regency Centers, ויצרה קרן REIT מובילה בתחום המרכזים המסחריים מעוגני סופרמרקטים בארה"ב. בשנים 1992 עד 2006, מילא שורה של תפקידים ב- EQY, ביניהם כמנכ"ל ולאחר מכן כיו"ר EQY עד לשנת 2017. בשנים 2000 עד 2017 כיהן גם כחבר במועצת המנהלים של (First Capital Realty Inc.‎ (TSX: FCR, החברה המובילה בקנדה בבעלות, פיתוח וניהול מרכזי קניות מעוגני סופרמרקטים ובתי מרקחת, כאשר בין השנים 2000 עד 2015 כיהן כיו"ר FCR. בשנת 2008, בעקבות השקעה של G City, מונה ליו"ר (Atrium European Real Estate (VSX/Euronext Amsterdam: ATR, חברת נדל"ן מובילה בבעלות, פיתוח וניהול מרכזי קניות במרכז ובמזרח אירופה. בשנת 2010, מונה ליו"ר (Citycon Oyj (OMX: CTY, החברה המובילה בענף מרכזי הקניות בסקנדינביה, אשר מחזיקה במרכזי קניות במדינות סקנדינביה ובמדינות הבלטיות.

מר כצמן הוא חלוץ בענף ההשקעות והפיתוח בקמעונאות, חבר המועצה הבינלאומית למרכזי קניות (ICSC), בהתאחדות הלאומית של קרנות נדל"ן (NAREIT), בשולחן העגול לנדל"ן ובהתאחדות המשקיעים הזרים בנדל"ן (AFIRE), וכן שימש כנאמן של מכון Urban Land Institute - ULI. בשנת 2010 זכה בפרס יזם השנה של ארנסט & יאנג בתחום שירותי נדל"ן ובנייה בפלורידה. מר כצמן הוא בעל תואר LLB מבית הספר למשפטים באוניברסיטת תל אביב, ומשמש נאמן במועצת הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב. מר כצמן פעיל בתחום האזרחי, פילנתרופ ותומך בארגונים רבים. בשנת 2011, הקים את מכון G City לחקר נדל"ן (לשעבר מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן) באוניברסיטת ריייכמן.