קסניה סבטלובה

חברת כנסת לשעבר

קסניה סבטלובה היא עמיתת מחקר במכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן. מומחית לאיסלאם קיצוני ומצרים המודרנית. סבטלובה כיהנה כחברת כנסת מטעם מפלגת "המחנה הציוני" בין השנים 2015-2019. היא הייתה חברה בוועדת חוץ הביטחון של הכנסת וכן בוועדת העלייה והאינטגרציה. היא יזמה והובילה מספר שדולות פרלמנטריות, לרבות שדולת הנשים בתהליך השלום וביטחון, שדולה למען חופש הביטוי וחופש העיתונות ושדולה למען חיזוק הקשר בין ישראל לעם הכורדי. טרם היבחרותה לכנסת, קסניה סבטלובה הייתה פרשנית בכירה וכתבת לענייני ערבים בערוץ 9 . היא סיקרה את המלחמה בעיראק ב-2003 מסיפונה של נושאת מטוסים אמריקאית במפרץ הפרסי, דיווחה באופן בלעדי מסוריה, לבנון, לוב ומדינות המפרץ הפרסי, ובינואר 2011 דיווחה מכיכר התחריר בעיצומה של התקוממות נגד משטרו של חוסני מובארכ. ביוני 2013 סבטלובה הייתה הכתבת הישראלית היחידה בעת ההתקוממות נוספת כנגד הנשיא האיסלאמיסט מחמד מורסי. היא ריאיינה מנהיגים ערביים רבים - יאסר ערפאת, שייח אחמד יאסין, אחמד ג'יבריל, נאיף חוואתמה, מוסא אבו-מרזוק, והנסיך הירדני חסן בן-טלאל. סבטלובה פרסמה מאמרים רבים בענייני מזה"ת בג'רוזלם פוסט, ג'רוזלם ריפורט, אל-מוניטור, BBC RUSSIAN ועוד כלי תקשורת בשפות שונות.

קסניה סבטלובה בעלת תואר ראשון בתקשורת ומזה"ת מאוניברסיטה הערבית, ותואר שני במזה"ת מאוניברסיטה העברית. את התזה "טלאיסלאמיזם: המקרה של עמרו חאלד" שלה שעסקה בדרשנים איסלאמיים המודרניים במצרים כתבה תחת הנחייתו של פרופ' עמונואל סיוון. כיום קסניה סבטלובה היא דוקטורנטית באוניברסיטת בר-אילן שם היא משלימה עבודת דוקטורט בנושא "ישראל בראי בתקשורת המצרית בעידן חוסני מובארכ". סבטלובה דוברת עברית, רוסית, ערבית ואנגלית.

ספרה החדש "במזרח התיכון על עקבים" היוצא בהוצאת "פרדס" לוקח את הקורא לביקור בבירות הערביות, מחנות פליטים פלסטיניים בלבנון, כיכרות מהפכניים בקהיר ותוניסיה ומטות של חיזבאללה וחמאס בביירות, דמשק ועזה.