גיל תמרי

העורך והפרשן הבינלאומי הראשי, עורך חדשות החוץ, חדשות 13

גיל תמרי הוא הפרשן הבינלאומי הראשי ועורך חדשות החוץ של חדשות ערוץ 13 בישראל. לגיל התמחות ייחודית בתחום יחסי ישראל-ארה״ב והפוליטיקה האמריקנית.

משך 23 שנים, מתקופת הנשיא קלינטון ועד לנשיא ביידן, גיל שימש כשליח בוושינגטון: תחילה של ערוץ 1 וקול ישראל ואחר כך של ערוץ 10 וחדשות 13.

מארה״ב מלבד נושאים אמריקאיים גיל סיקר וניתח גם מגוון רחב של נושאים הקשורים למזרח התיכון וקיים ראיונות בלעדיים דמויות פוליטיות מובילות, ומובילי דעת קהל.

כמה מרגעי השיא הבולטים שלו בקריירה כוללים סיקור פסגת קמפ דייוויד בשנת 2000 , ראיונות בלעדיים עם הנשיאים קלינטון, בוש ואובמה, ראיונות עם שרי חוץ אמריקאניים ממדליין אולברייט ועד לקונדליסה רייס ועריכת ראיונות כמעט עם רבים מראשי ממשלת ישראל מ 1996 ועד היום, ביניהם בנימין נתניהו, אהוד ברק, אהוד אולמרט, אריאל שרון, ושמעון פרס.

בפברואר 2022 , ערב הפלישה הרוסית לאוקראינה, יצא גיל למשימה בת חודש כדי להביא לצופים הישראלים סיקור יומי של החיים באוקראינה והמלחמה.

במרוצת השנים גיל ראיין רבים מהכוכבים הלוהטים של הוליווד, ביניהם ג'ון טרבולטה, קמרון דיאז, טינה פיי, ברברה סטרייסנד, בראד פיט, אנג'לינה ג'ולי, נטלי פורטמן, קים קרדשיאן וגל גדות.

כמפיק ובמאי, גיל יצר כמה סדרות חדשותיות - דוקומנטריות עטורות שבחים, ביניהן "המתקפה ששינתה את העולם", החוזרת לגיבורי ה-11 בספטמבר 20 שנה אחרי שגיל סיקר את האסון בשטח בזמן אמת. "המלך לא מת" המתמקדת בהשפעה של דונלד טראמפ והימין הקונספירטיבי בארה"ב על החיים הפוליטיים בארצות הברית ו"המרד האיטלקי", שבוחן בין היתר את עליית הימין הקיצוני באיטליה.

מומחיותו של גיל בתחום הכלכלה זיכתה אותו גם בשבחים, לאחר ששימש כעורך בינלאומי של מגזין "פורבס ישראל", עורך כלכלי ברדיו צה"ל וכותב בעיתון העסקים "גלובס". בתחילת הקריירה שלו, גיל אף הגיש וערך את תוכנית חדשות הבוקר הפופולרית "בוקר טוב ישראל" בערוץ 1 בטלוויזיה.

גיל הוא מוסמך אוניברסיטת תל אביב במנהל עסקים M.B.A ,ובעל תואר B.A עם הצטיינות בכלכלה וניהול גם כן מאוניברסיטת תל אביב.