ליאור אקרמן

חוקר בכיר, ראש תחום החוסן הלאומי

ליאור אקרמן, ​חוקר בכיר, ראש תחום החוסן הלאומי, המכון למדיניות ואסטרטגיה (IPS), אוניברסיטת רייכמן. לשעבר סגן ראש אגף בשב"כ וראש לשכת ראש השב"כ. שימש בתפקידי שטח, ניהול ופיקוד, מבצעיים ומודיעיניים במגזר הערבי ובשטחים. יזם והקים את מערך הדוברות והתקשורת של הארגון ואת מערך קשרי החוץ שלו, היה מעורב במגעי השב"כ וממשלת ישראל עם הפלסטינים, המצרים, הירדנים והממשל האמריקאי. ליווה את התנהלות מדינת ישראל באירועי האינתיפאדה השנייה, היה מעורב בחקירות הדרמטיות ביותר שידעה המדינה, כולל חקירת רצח ראש הממשלה רבין ז"ל, במפגשים המשא ומתן הסודיים שהתנהלו לאורך השנים עם הממשל האמריקאי, הפלסטינים, המצרים ונוספים. בנה ופיתח את תורת העבודה של ארגוני הביטחון אל מול התקשורת, אשר אומצה גם ע"י דוברות צה"ל וארגונים נוספים בארץ ובעולם. מומחה בשפת הגוף ותקשורת בלתי מילולית.

מאז פרישתו משב"כ עסק בלווי מנהלים בכירים ואנשים פרטיים בתהליכי ניהול משברים, הגשמת מטרות, פתרון בעיות ומימוש והעצמה עצמית לפי מודל ייחודי שפיתח המבוסס על שיטת החשיבה האינטואיטיבית. ליאור אקרמן היה בעלים ומנכ"ל של חברות פרטיות, התמחה בייעוץ אסטרטגי לחברות וארגונים בתחומי הניהול והמנהיגות. משמש כפרשן בולט בתקשורת לענייני טרור, ביטחון, ערבים ומודיעין. ובעל טור שבועי קבוע בעיתונים: מעריב וג'רוזלם פוסט, ישראל דיפנס ואתרי אינטרנט. עד כה פרסם ארבעה ספרים: "הלנצח נאכל חרב?" ,"השליח", "מדינת ישראל השלישית" ו- "אינטואיטיבי". מעבר לתחום הביטחון, עוסק רבות בתחום השלטון והשינוי החברתי במדינה ומוביל בתקשורת קו פעולה להתמודדות עם אתגרי המדינה בשנים הבאות באמצעות תנועת "הדור בקצה המנהרה", בראשה עמד בעבר, ובראש יוזמת "מועצת העם החדשה" הפעילה כיום. חבר המועצה הציבורית של ארגון "פתחון לב" וחבר הדירקטוריון וההנהלה של "הקרן לחקר הסרטן בישראל". משמש כחוקר בכיר, ראש תחום החוסן הלאומי, במכון למדיניות ואסטרטגיה IPS באוניברסיטת רייכמן.

אקרמן בוגר תואר ראשון בהצטיינות בתקשורת ומדעי המדינה מאונ' בר אילן, ותואר שני בהצטיינות במשפטים באונ' בבר אילן כמו גם לימודי מנהל עסקים, מזרחנות ועוד. דובר מספר שפות ביניהן: עברית, אנגלית, ערבית וספרדית.