עמוס גלעד

אלוף (מיל.) עמוס גלעד

ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה ויו"ר סדרת כנסי הרצליה

אלוף (מיל.) עמוס גלעד הוא ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה ויו"ר סדרת כנסי הרצליה השנתיים באוניברסיטת רייכמן. כמו כן, אלוף (מיל.) גלעד הינו חבר סגל בית-ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה) בו הוא מרצה בתחום לימודי הביטחון והמודיעין.

קודם להצטרפותו למרכז הבינתחומי הרצליה (לימים אוניברסיטת רייכמן) בפברואר 2017, אלוף (מיל.) גלעד שירת בצה"ל ובמערכת הביטחון למעלה משלושים שנה וכיהן בשורה של תפקידים בכירים. בתפקידו האחרון, ראש האגף הביטחוני-מדיני במשרד הביטחון, ניהל אלוף (מיל.) גלעד את מערכות היחסים הביטחוניות הבינלאומיות של ישראל ומילא תפקיד מרכזי בפיתוח שיתוף הפעולה הביטחוני עם מדינות ערב.

אלוף (מיל.) גלעד עשה את רוב שירותו הצבאי באגף המודיעין. כראש חטיבת המחקר באגף המודיעין היה אלוף (מיל.) גלעד מופקד על הפקת הערכת המודיעין הלאומית. קודם לכן, אלוף (מיל.) גלעד כיהן כדובר צה"ל וכמזכיר הצבאי לראש הממשלה ושר הביטחון, יצחק רבין ז"ל. ב- 2001 הועלה לדרגת אלוף ומונה לתפקיד מתאם פעולות הממשלה בשטחים והופקד על מכלול מערכת היחסים עם הרשות הפלסטינית והפלסטינים עד לסיום תפקידו ב- 2003. אלוף (מיל.) גלעד נקרא למלא מחדש את תפקיד מתאם הפעולות בשנת 2006 במקביל לתפקידו במשרד הביטחון.

אלוף (מיל.) גלעד היה שותף בשורה של מהלכי משא-ומתן עם הפלסטינים ושימש חבר בכיר במשלחת ישראל לשיחות השלום עם המשלחת הירדנית-פלסטינית בעקבות ועידת מדריד. אלוף (מיל.) גלעד היה שליח מיוחד לסוגיית החיילים השבויים והנעדרים ליו"ר אשף ערפאת. ב-2008 עמד בראש הצוות הביטחוני של ישראל למשא-ומתן עם הפלסטינים בעקבות ועידת אנאפוליס.

אלוף (מיל.) גלעד הוא מוסמך אוניברסיטת חיפה והמכללה לביטחון לאומי בלימודי ביטחון לאומי. אלוף (מיל.) גלעד קיבל את עיטור לגיון ההצטיינות של ארה"ב (Legion of Merit) ואת פרס ראש סוכנות הביון של מחלקת ההגנה של ארה"ב (DIA Director’s Award).

ב-2021, הוענק לאלוף (מיל.) עמוס גלעד אות אביר איכות השלטון בקטגוריית צבא וביטחון.

לגירסה להדפסה לחץ כאן >>