החברים והשותפים במכון סקוג׳ן לביולוגיה סינטתית  מכירים בכך שהתרומות האישיות למחקר ופיתוח, בשילוב המצוינות האקדמית של הקהילה הגלובלית, יכולות להוביל לפתרון בעיות מדעיות מורכבות הניצבות בפני החברה שלנו כיום.
  • פרופ' יוסי שחם-דיאמונד


    פרופ' יוסי שחם דיאמנד הוא מנהל מכון Scojen לביולוגיה סינתטית באוניברסיטת רייכמן. הוא מכהן גם כיו"ר הקתדרה ע"ש ברנרד ל. שוורץ בתחום ננו־טכנולוגיות מידע באוניברסיטת תל אביב, ולאחרונה כיהן גם כיו"ר קתדרה ופרופסור במכון טאפאר להנדסה וטכנולוגיה (TIET) אשר בהודו, וכמנהל הבינלאומי של מרכז המצוינות לביטחון תזונתי ב TIET.

    פרופ' שחם דיאמנד הוא מהנדס ומדען בעל שם עולמי שהקדיש את הקריירה שלו לחקר חומרים, טכנולוגיות והתקנים בתחום המיקרו וננו־אלקטרוניקה ושילובם עם מערכות ביולוגיות. באופן ספציפי הניבו המעבדות של פרופ' שחם דיאמנד מחקרים מובילים הקשורים לביו־שבבים וביו־חיישנים פונקציונליים המשלבים טכנולוגיות של מעגלים משולבים עם טכנולוגיות ממדעי החיים. הוא חוקר אקדמי מוביל בביולוגיה סינתטית בתחום הביו־סנסורים הפונקציונליים באמצעות חישה אופטית ואלקטרוכימית; ביו־סנסורים משולבים; טכנולוגיות זיהוי של ביו־לומינסנציה וביו־פלואורסצנציה על שבבים; וחישה אלקטרוכימית משולבת.

    פרופ' שחם דיאמנד כיהן בוועדות מדעיות מייעצות של ארגונים מסחריים רבים והוא עומד בראש הוועדה המדעית של קונסורציום "BIOCHIP" הישראלי הממומן על ידי רשות החדשנות הישראלית. הוא פרסם מאות מאמרים בכתבי עת ובארכיונים. לפי Google Scholar יש לו בסך הכול 444 פרסומים מתועדים, 10210 ציטוטים והוא מדורג 51 במדד הירש (h-index).

    פרופ' שחם דיאמנד הדריך מאות מדענים ומהנדסים לאורך הקריירה שלו. רבים מהם נחשבים בעיניו כחברים קרובים וכעמיתים המתארים אותו כחוקר נועז שמצפה מעמיתיו ומתלמידיו למתוח את גבולות המדע כדי להגיע לתגליות חדשניות.

    פרופ' שחם דיאמנד קיבל את התארים B.Sc. EE, M.Sc. EE ודוקטורט במדעי ההנדסה מהטכניון - מכון טכנולוגי לישראל; עשה מחקר פוסט־דוקטורט באוניברסיטת קליפורניה בברקלי; שימש מרצה בכיר בטכניון והיה אסיסטנט פרופסור להנדסת אלקטרוניקה וחומרים אלקטרונים באוניברסיטת קורנל לפני שובו ארצה לשמש כפרופ׳ חבר ואחר כך כפרופסור מן המניין בבית הספר להנדסת חשמל במחלקה לאלקטרוניקה פיזיקלית באוניברסיטת תל אביב.

  • פרופ' נועם למלשטריך לטר


    פרופסור נעם למלשטריך לטר עומד בראש מרכז החדשנות של אוניברסיטת רייכמן, הינו  מיוזמי הקמת מכון סקוגן וחבר הנהלתו, הדיקן המייסד של בית הספר לתקשורת שהיה אתר ניסויים חלוצי בשימוש בטכנולוגיות תקשורת חדשות ללימוד אינטראקציית אדם – מחשב (HCI), אינטראקציית רובוט - אדם, ממשקי מוח - מחשב והשפעות של מציאות מדומה על ההכרה האנושית.

     

    פרופסור למלשטריך לטר סיים את הדוקטורט באוניברסיטת MIT בשנת 1974 בהנחיית פרופסור תומס שרידן, חלוץ בין־לאומי בחקר טלמדיסין (מענק קרן המחקר NSF), תואר שני M.Sc. מאוניברסיטת סטנפורד בהנדסת תעשייה בשנת 1971, ותואר ראשון BSc (בהצטיינות יתרה) בהנדסת מכונות מאוניברסיטת California State University Northridge.

     

    פרופסור למלשטריך לטר הוא מחלוצי המחקרים העוסקים במשוב על מסך מגע בתקשורת אינטראקטיבית, בתקשורת חדשה וקבלת החלטות קיברנטית, בזהויות דיגיטליות (DNA חברתי), ברובוטיקה ובבינה מלאכותית בעיתונות.

  • ד"ר אילנה קולודקין-גל


    ד"ר אילנה קולודקין-גל היא מרצה בכירה וחברת פקולטה בתחום המיקרוביולוגיה, ביולוגיה סינטטית וביוטכנולוגיה. אילנה שואפת להבין את התנהגות התאים הבודדים והקהילה הנוצרת בידי מיקרואורגניזמים. קבוצתה מתאפיינת בגישה משלבת הכוללת אנליזות מתחומי הכימיה, ביולוגיה של התא, גנטיקה וביולוגיה סינטטית. גישה זו הוכרה על ידי כתב העת הרב-תחומי והיוקרתי Nature Biotechnology בשנת 2021, ובחר באילנה כ"חברת סגל אקדמי העושה עבודה יוצאת דופן בתחומי מחקר המייצגים את כתב העת"  (https://www.nature.com/articles/s41587-021-00847-1). מאמריה של ד"ר קולודקין-גל בעיתונות המקצועית צוטטו מעל 6800 פעמים (‪Ilana Kolodkin-Gal - ‪Google Scholar)

    למחקריה של ד"ר קולודקין-גל ישנן השלכות על פיתוח טכנולוגיות הנלחמות בשינוי האקלים, הנדסת המיקרוביום הסביבתי והאנושי, ופיתוח אנטיביוטיקות חדשות.

    ד"ר קולודקין-גל סיימה תואר ראשון באוניברסיטת תל אביב ודוקטורט ישיר באוניברסיטה העברית בהנחייתה של פרופ' חנה אנגלברג-קולקה, וזכתה בפרס הדיקן להצטיינות במהלך לימודי הדוקטורט. לאחר פוסט-דוקטורט קצר כעמיתת EMBO (הארגון האירופי לביולוגיה מולקולרית) ועמיתת HFSP  (Human Frontiers Science Program) באוניברסיטת הרווארד (קיימברידג', ארה"ב), הצטרפה אילנה למכון ויצמן למדע ברחובות כמובילת קבוצת מחקר עצמאית וכחוקרת בכירה לפני הצטרפותה למכון סקוג'ן.

    אילנה כיהנה במשך ארבע שנים (2017-2021) כחברת הנהלה נבחרת של האגודה הישראלית למיקרוביולוגיה. בנוסף,החל משנת 2021, ד"ר קולודקין-גל היא עורכת בכתב העת Microbiology Spectrum של האגודה האמריקאית למיקרוביולוגיה ועורכת בכירה מייסדת של כתב העתBiotechnology Design המפורסם בידי ההוצאה Cambridge University Press Journal. היא חברת מערכת בעיתון npj Biofilms and Microbiomes מבית Nature.

    לאתר האישי 

  • ד"ר ליאת רחמים-בן נביא


    ד"ר ליאת רחמים-בן נביא היא מדענית והמנהלת הטכנית של מכון Scojen לביולוגיה סינתטית באוניברסיטת רייכמן.

    היא סיימה את לימודי הדוקטורט באוניברסיטת תל אביב, שם התמקדה בחקר מסלולי איתות מורכבים בציר הרבייה.

    לאחר לימודי הדוקטורט המשיכה ד"ר רחמים-בן נביא למחקר פוסט־דוקטורט בטכניון - מכון טכנולוגי לישראל. במהלך תקופה זו היא התעמקה בתחום המרתק של קנבינואידים, וחקרה את היישומים הטיפוליים הפוטנציאליים שלהם, תוך שימוש במודלים in-vivo ו־ex-vivo.

    נוסף על הרקע החזק שלה בביוכימיה ובביולוגיה מולקולרית, לד"ר רחמים-בן נביא יש תשוקה להוראה והיא בעלת ניסיון רב בהנחיית סטודנטים והדרכתם.

צוות היועצים המדעי

  • פרופ' אלעזר אר. אדלמן

    פרופסור Edward J. Poitras להנדסה רפואית ומדעים ב־MIT, פרופסור לרפואה בבית הספר לרפואה בהרווארד ובבית החולים Brigham and Women's Hospital. מנהל המכון להנדסה רפואית ומדע של MIT, המרכז להנדסה ביו-רפואית של הרווארד - MIT ומרכז המחקר הקליני של MIT.

  • פרופ' פארן אייזקס

    פרופסור לביולוגיה מולקולרית, תאית והתפתחותית, הנדסה ביו-רפואית וביולוגיה של מערכות באוניברסיטת ייל. מפתח טכנולוגיות הנדסה גנומיות ותאיות בסיסיות כדי להתמודד עם אתגרים גלובליים ברפואה, אספקת אנרגיה וקיימות סביבתית.

  • פרופ' רחלה פופובצר

    סגנית דיקן הפקולטה להנדסה וחברה במכון לננו־טכנולוגיה וחומרים מתקדמים (BINA) באוניברסיטת בר אילן; עובדת על ננו־תרנוסטיקה לרפואה מותאמת אישית.

  • תת־אלוף (מיל') אהוד שניאורסון

    לשעבר מפקד יחידה 8200 של צבא ההגנה לישראל. מייסד שותף, מנהל ויו"ר עם למעלה מ־30 שנות ניסיון בטכנולוגיות סייבר.

  • ד"ר ג'רמי ורטהיימר

    מדען אורח ב־Broad Institute של הרווארד ו־MIT, היה שותף להקמת חברות שעסקו בתחומי עיצוב ממוחשב של נוגדנים, מיקרוסקופית ברזולוציית־על, תאים סינתטיים, עיצוב ממוחשב של חלבונים וטכנולוגיות חלל.

  • מר גדעון ורטהייזר

    חבר הנהלה וחבר מועצת המנהלים עם למעלה מ־30 שנות ניסיון בתעשיות המוליכים למחצה ובנושא הקניין הרוחני בתחום המוליכים למחצה.