פרויקטים המעבדה לחקר מציאות מתקדמת (ARL)

חברי הצוות של המעבדה למציאות מתקדמת הם בין החוקרים הטובים ביותר והמומחים בתחומם. פרויקטיי המחקר שלנו מהווים פריצת דרך בחזית המחקר האקדמי בתחומי המציאות הווירטואלית והמציאות הרבודה.

ממשקים פיזיולוגיים במציאות מדומה

 

Fear-O-Meter

פרויקט העוסק בהערכת הנטייה לפחד מתוך תגובות פיזיולוגיות, באמצעות גירויים וירטואליים - עבור פסיכותרפיה ויישומים דומים זוהי יכולת קריטית להיות מסוגל למדוד את התגובות הפיזיולוגיות העולות מתוך גירויים העולים במציאות הווירטואלית, ופיזיולוגיה כשלעצמה עשויה להיות שימושית יותר בהקשר זה מאשר דיווח סובייקטיבי. זה עשוי להיות אפילו קריטי יותר עבור יישומים המשתמשים במנגנון לולאה-סגורה (closed-loop applications) הקשורים למחשוב רגשי. בפרויקט השתמשנו בארבעה סוגים של גירויים מפחידים, ומדדנו באופן שיטתי דיווחים על פוביה באמצעות שאלונים ומספר מדדים פיזיולוגיים. הציפייה שלנו הייתה כי פוביה גבוהה תגרום לדיווח על רמה גבוהה של פחד במציאות הווירטואלית, ותגרום לעוררות פיזיולוגית גבוהה. הממצאים שלנו מעידים שלא תמיד כך הם הדברים.

 

Joy

לקראת ניטור אמין ווויסות של לחץ יום-יומי, באמצעות מציאות וירטואלית (2017-2019).
joyventures.com בשיתוף עם ד"ר יוליה גולנד, בית הספר לפסיכולוגיה.

 

כיום אנו יודעים שהתערבות זמנית לניהול הלחץ היומי עשויה לשפר באופן משמעותי את הבריאות הפיזיולוגית והפסיכולוגית שלנו, כמו גם את רווחתינו הנפשית. מרכיב מרכזי במרבית משיטות ההתערבות הללו הוא מדידת הלחץ היום-יומי, אך זה הוכח כדבר מאתגר במיוחד. "סטנדרט הזהב" למדידה כזו נחשב לעתים קרובות למדידה של רמות קורטיזול (הורמון המופרש בעת לחץ), אך לא קל לקבוע את רמות אלו בדיוק רב, ולהם רזולוציה זמנית נמוכה מאוד. בנוסף, ישנו קשר מתאמי נמוך מאוד בין רמת הקורטיזול של האדם, לבין דיווחיו הסובייקטיביים לגבי רמת הלחץ שלו (0.26-0.36). לכן, יש עניין גובר בפיתוח מדידות מדויקות של מתח המבוסס על נוירופיזיולוגיה. מדידה רציפה מבוססת-חיישן אשר תוכל למדוד מתח בחיי היום-יום, תהיה אבן בניין הכרחי עבור מגוון רחב של יישומים ותרחישים (מכונה לעתים קרובות "מחשוב רגשי"), כמו גם עבור התערבויות רבות עבור בריאות ורווחה נפשית.

 

המטרה הראשית והראשונה שלנו, היא להתקדם משמעותית לכיוון מדידה מתמשכת ומדויקת של לחץ באמצעות אותות נוירופיזיולוגיים, אשר מתבססת על גישת למידה ממוחשבת (machine learning) מבוססת-נתונים. אנו משתמשים במציאות וירטואלית בכדי לדמות מצבים בחיי היום-יום, תוך שמירה על תקפות אקולוגית ובקרה ניסויית . המטרה השניה שלנו היא לרתום את המדידות הללו לוויסות מתח. בהתחשב בעובדה שאנו חיים בעולם דיגיטלי (שעד מהרה יהיה פולשני עוד יותר עם מכשירי IoT) אנו מעלים את השאלה - האם מכונות יכולות לקחת תפקיד פרואקטיבי בסיוע הורדת רמות הלחץ של אנשים?