פרויקטים המעבדה לחקר מציאות מתקדמת (ARL)

חברי הצוות של המעבדה למציאות מתקדמת הם בין החוקרים הטובים ביותר והמומחים בתחומם. פרויקטיי המחקר שלנו מהווים פריצת דרך בחזית המחקר האקדמי בתחומי המציאות הווירטואלית והמציאות הרבודה.

ממשק מוח-מחשב (BCI)

 

בקרת fMRI בזמן אמת של רובוט דמוי אדם: שחזור רובוטי ראשון באמצעות ממשק fMRI.

 

ממשקי מוח-מחשב (BCIs) מאפשרים תקשורת ישירה בין המוח של האדם לבין כל מכשיר טכנולוגי - עם יישומים לתקשורת, בקרה, שיקום ועוד. פרופ' פרידמן היה מהראשונים לעבוד על שילוב של ממשק מוח-מחשב עם מציאות ווירטואלית, והיה הראשון להראות שליטה באדם וירטואלי באמצעות ממשק מוח-מחשב. בנוסף, המעבדה עשתה עבודה רבה על הטמעת SSVEP מבוסס BCIs בתכנת Unity, בהובלתו של יונתן גירון, וגם שליטת BCI על ננובוטים מאוריגמי של DNA (בשיתוף עם ד"ר עידו בצלת).

 

בעקבות העבודה שלנו על BCIs המבוססים על EEG, המעבדה עבדה על מחקרים מדעיים בזמן אמת (FMRI BCI). במחקר שנערך על ידי ד"ר אורי כהן ובשיתוף עם מעבדתו של רפאל מלאך במכון ויצמן, הראנו מערכת שלמה של סיווג למידה במוח אשר יכולה לשמש בכדי לשלוט באוואטרים (דמויות וריטואליות) ורובוטים אנושיים, וכן הצלחנו להדגים את היישום של fMRI בזמן אמת עבור המדע הבסיסי.

 

לאחרונה, ההתמקדות שלנו היא בלמידה עמוקה של המוח - אורי טל הוכיח את עליונות הלמידה העמוקה (deep-learning) עבור העברת למידה בקרב נבדקים, בהשוואה לגישות למידה-מכונה (machine-learning) אחרות.