מיום הקמתה, אוניברסיטת רייכמן שאפה להיות קול ייחודי באקדמיה הישראלית ועם זאת חלק ממנה: מוסד מצטיין בהוראה ובמחקר, המעשיר ומקדם את ההשכלה הגבוהה בישראל ולצד זה מטפח את מנהיגות העתיד של החברה ותורם למדינת ישראל ולעם יהודי.

רקע על הפרויקט


״מדינת ישראל היא היצואנית הגדולה ביותר של מרצים לארה"ב ביחס לגודל האוכלוסייה, או במלים אחרות - מובילה עולמית בבריחת מוחות. לאורך השנים ננקטו צעדים ומהלכים
שונים בניסיון לעצור את התופעה. על-פי נתוני ה- OECD, נכון לשנת 2020, ישראל מדורגת במקום ה-17 מתוך 37 מדינות מבחינת שיעור המהגרים המשכילים, ואחוז בעלי ההשכלה הגבוהה המהגרים ממנה עומד על 6.9%״.
(מתוך: "אקדמאים ישראלים בחו"ל ופעולות להשבתם לישראל", אלירן זרד, יוני 2020).

פרטים על הפרויקט


אוניברסיטת רייכמן מציעה מענה יצירתי לסוגיה על ידי חיזוק וקירוב אותם חוקרים וחוקרות לאקדמיה הישראלית ויצירת מעטפת ייעודית עבורם: לשלבם בקורסים מרוכזים כמרצים, לייצר עמם מחקרים משותפים, לארח אותם בשנת השבתון ועוד. ממהלך זה יוצאים כל הצדדים נשכרים, ומדינת ישראל תזכה בהידוק הקשר עם המדענים המובילים שלה, ובשילובם באקדמיה הישראלית.

אוניברסיטת רייכמן מציעה:

אוניברסיטה בינלאומית וציונית

מחקר משותף

אירוח בשנת שבתון

תפעלו כמרצים בקורסים אינטנסיביים

המפגש הראשון

  • במסגרת פרויקט שהקים פרופ' מלניק, נשיא אוניברסיטת רייכמן - להפיכת אוניברסיטת רייכמן לבית האקדמי בישראל לחוקרים ישראלים מחו"ל, אירחנו, לראשונה, קבוצה של שמונה חוקרים מאוניברסיטאות מובילות בעולם, כמו: סטנפורד, מינסוטה, קורנל, INSEAD, מרילנד ואחרים. מטרת האירוח היא חיזוק הקשר של החוקרים לאוניברסיטת רייכמן ויצירת שותפויות אקדמיות ומחקריות.


    במפגש הראשון, שהתקיים השנה משך 3 ימים רצופים, עסקנו בנושא "החוסן" במישור האישי, החברתי והלאומי. בימי המפגש קיימנו 2 כנסים בנושא "חוסן יזמי" ו-"חוסן בספורט" בהם השתתפו החוקרים מחו"ל, חברי סגל האוניברסיטה ומומחים אחרים, ערכנו סיור בעוטף עזה בו עסקנו בסוגיית החוסן והתמודדות האוכלוסייה החיה באזור, נפגשנו עם תושבים - עדות ראשונית על החיים בטראומה מתמשכת, נפגשנו עם גורמי צבא העוסקים בחוסן, ביקרנו במרכזי חוסן, הכרנו ונוצר קשר ראשוני לשיתוף פעולה עתידי עם הקואליציה הישראלית לטראומה ועם מטפלים ממרכז החוסן בשדרות, ועוד.


    משתתף המשלחת, פרופ' גיא הופמן מאוניברסיטת קורנל:
    "כחוקר ישראלי שחי בארצות הברית, אני תמיד שמח לשמר את הקשר עם האקדמיה בארץ, והמיזם הזה נותן לכך מסגרת. בזמן הכינוס הצלחתי לחדש את יחסי המחקר עם המעבדה לחדשנות במדיה באוניברסיטת רייכמן, והתחלנו בהנחיה משותפת של סטודנטים, תכנון עריכת ספר ודיון על שיטות מחקר מתחדשות. אני מצפה להמשיך את העבודה המשותפת גם כשאחזור לארצות הברית..."

לפרטים נוספים: