ד"ר אסף צחור וייסקור

בית הספר לקיימות מייסודן של החברה לישראל, כיל ובזן

דיקן בפועל וסגן דיקן בית הספר לקיימות. ראש תוכנית אבירם לקיימות ואקלים

תחומי הוראה ומחקר

  • ד"ר אסף צחור (וייסקור) הוא דיקן בפועל של בית הספר לקיימות, וסגן דיקן בית הספר. כמו כן, הוא המייסד והמנהל האקדמי של "תכנית אבירם", תכנית המצטיינים הכלל-אוניברסיטאית בתחומי הקיימות והאקלים.

    הוא חוקר ומרצה במדעי הקיימות (sustainability science), פיתוח בר-קיימא (sustainable development), ניהול בר-קיימא של משאבי טבע (מזון, מים, משאבים מינרליים), והאינטראקציה בין בינה מלאכותית וקיימות.

    אסף רכש את ההשכלה וההכשרה שלו במוסדות "משולש הזהב" באנגליה, אוניברסיטאות קיימברידג', לונדון ואוקספורד. הוא הגיע לאוניברסיטת רייכמן מאוניברסיטת קיימברידג', שם הוא הוביל את תחום ניהול הסיכונים במערכת המזון העולמית, במכון המחקר לסיכונים קיומיים (University of Cambridge, CSER). על החברים במכון נמנו בין היתר, היזם אילון מאסק, הפילוסוף ניק בוסטרום, הגנטיקאי ג'ורג' צ'רץ', הלורד פרופסור מרטין ריס, והפיזיקאי סטיבן הוקינג.

    בנוסף, הוא מכהן כחבר סגל מן החוץ במרכז לביטחון מזון עולמי (GFS, Cambridge), וכחבר במכון למדע ומדיניות (CSaP, Cambridge), שניהם באוניברסיטת קיימברידג'. הוא מומחה לפיתוח בר-קיימא, ערים חכמות ועתיד המזון, בפורום הכלכלי העולמי בשוויץ (World Economic Forum).

    אסף מתעניין בכל תת הדיסציפלינות של מדעי הקיימות. הוא ניהל מחקרי שטח בפיליפינים, יפן, סרי לנקה, הודו, איסלנד, קנדה, מדבר צ'יהואן בטקסס, ג'מייקה, וקוסטה ריקה.

    מחקריו פורסמו בין היתר בכתבי העת Nature, Nature Sustainability, Nature Communications, Nature Food, Nature Water, Nature Geoscience, Nature Machine Intelligence, וסוקרו במאות כלי תקשורת, עיתונים ומגזינים מובילים בעולם, לרבות The Times, The Washington Post, Financial Times (FT), Forbes, TED, The Telegraph, Popular Science, WIRED, MIT Technology Review, Inverse, The BBC, BBC Science Focus Magazine, Al Jazeera, Associated Press, The Council on Foreign Relations, The Daily Mail, Agence France-Presse, Deutsche Welle, ובישראל בעיתון הארץ, דה-מרקר, ידיעות אחרונות, Ynet, מעריב, גלובס, N12 ועוד, עם קהל קוראים מצטבר של שני מיליארד איש.

    אסף השלים את פוסט-הדוקטורט באוניברסיטת קיימברידג'. הוא היה חוקר אורח לקיימות באוניברסיטת קולומביה בניו-יורק (Columbia University), השלים את לימודי הדוקטורט ביוניברסיטי קולג' לונדון (UCL), והיה חוקר במעבדה לחדשנות עירונית, בפקולטה להנדסה באוניברסיטת לונדון (UCL Engineering). הוא למד לתואר מוסמך באוניברסיטת אוקספורד, וזכה במלגת ויידנפלד-הופמן (Weidenfeld Hoffmann Trust), בבייליול קולג', אוקספורד (Balliol College, Oxford).

    מחוץ לכתלי האקדמיה, אסף היה מנהל תחום אסטרטגיה של המשרד להגנת הסביבה, ממשלת ישראל. בממשלה, הוא גיבש והוביל יוזמות לאומיות שתוקצבו במצטבר במיליארדי ש"ח, בין היתר בתחומי מדידת איכות חיים, מדידת קיימות, ניהול משאבים לאומיים, חדשנות, קלינטק, עירוניות בת קיימא וערים חכמות, כלכלה התנהגותית סביבתית, אמצעים טכנולוגיים להפחתת פליטות גזי חממה והתייעלות אנרגטית. הוא עיצב את האסטרטגיה הלאומית לצדק סביבתי, תכנית "בסביבה שווה", שהייתה תכנית הדגל של המשרד בין השנים 2014-2016, ושיפרה את התנאים הסביבתיים של מאות אלפי תושבים בישראל. הוא ניהל את צוות העבודה לערים חכמות ובנות קיימא וחיבר את ספר האסטרטגיה של המשרד "העיר עובדת – אסטרטגיה לעירוניות בת קיימא" שמציע מגמות ואתגרים בתחום העירוניות, עקרונות אסטרטגיים ולמעלה מ-300 כלים כלכליים, רגולטוריים וטכנולוגיים. כמו כן, הוא היה העורך הראשי של הספר הסטטיסטי הממשלתי הראשון למדידת איכות חיים, קיימות וחוסן לאומי, שהוביל לעדכון מערכת המדידה הלאומית, עדכון תפקיד הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, והקמת הוועדה לאיכות חיים בת-קיימא, באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.

    הוא נכלל ברשימת "100 מנהיגי המחר" של סימפוזיון סנט גאלן בשוויץ, ברשימת "50 הצעירים המשפיעים בעולם" של קרן מרשל, מכון ברוקינגס והפורום ליחסי ארה"ב-איטליה, ברשימת "30/30" של מגזין פורבס, רשימת "40/40" של מגזין דה מרקר, ורשימת "100 האנשים המשפיעים ביותר בטכנולוגיות האקלים בישראל" של חברת מיקרוסופט. הוא הוזמן לפורום הסגור של קרן דיטצ'לי בנושא ביטחון מזון במאה ה-21 כחלק מרשימת "50 מהמומחים המובילים בעולם לביטחון מזון". באוניברסיטת רייכמן הוא זכה בפרס חוקר מצטיין ובפרס מרצה מצטיין.

    הוא ייעץ בתחומי הקיימות והטכנולוגיה לקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, למוסדות או"ם, לאיחוד האירופי, ל-OECD, לבנק העולמי, ולממשלות בריטניה, גרמניה, סינגפור ופינלנד.
  •  


    Selected publications in Nature Portfolio Journals


     


    Heming, W., Wang, P., Zhang, X., Wei-Qiang, C., Tzachor, A., et al. (2024). Substantial increase in China’s manufactured sand supply. Nature Geoscience, 18, 2024


    Tzachor, A., Heming, W., et al. (2024). Addressing the excessive water consumption of materials manufacturing. Nature Water, 2, 2024


    Tzachor, A., et al. (2023). How to reduce Africa's undue exposure to climate risks. Nature, 620, 448


    Tzachor, A., et al. (2023). Large Language Models and agricultural extension services. Nature Food, 4, 2023


    Tzachor, A., Hendel, O., & Richards, C. E. (2023). Digital twins: a stepping stone to ocean sustainability? Nature Portfolio Journal Ocean Sustainability, 2(10)


    Richards, C. E., Tzachor, A., Avin, S., Fenner, R. (2023). Rewards, risks and responsible deployment of artificial intelligence in water systems. Nature Water, 1(10)


    Tzachor, A., et al. (2022). Potential and limitations of digital twins to achieve the Sustainable Development Goals. Nature Sustainability, 5(10), 822-829


    Tzachor, A., Devare, M., King, B., Avin, S., & Ó hÉigeartaigh, S. (2022). Responsible artificial intelligence in agriculture requires systemic understanding of risks and externalities. Nature Machine Intelligence, 4(2), 104-109


    Tzachor, A. (2022). Novel foods for human and planetary health. Nature Food, 3(4), 247-248


    Tzachor, A., Richards, C. E., & Jeen, S. (2022). Transforming agrifood production systems and supply chains with digital twins. Nature Portfolio Journal Science of Food, 6(1), 47


    Tzachor, A., Richards, C. E., & Holt, L. (2021). Future foods for risk-resilient diets. Nature Food, 2(5), 326-329


    Mani, L., Tzachor, A., & Cole, P. (2021). Global catastrophic risk from lower magnitude volcanic eruptions. Nature Communications, 12(1), 4756


    Jobin, A., Kingson, M., Damasio, A., Georgios, K., Rickmer, B., Julia, S., ... & Luengo-Oroz, M. (2021). AI reflections in 2020. Nature Machine Intelligence, 3(1), 2-8


    Tzachor, A., Whittlestone, J., Sundaram, L., & Heigeartaigh, S. O. (2020). Artificial intelligence in a crisis needs ethics with urgency. Nature Machine Intelligence, 2(7), 365-366


     


    Selected publications in other journals


     


    Wang, Y., Ma, F., Tzachor, A., et al. (2023). Quantifying economic sectoral iron commodity use and related vulnerability in China's supply chains. Resources, Conservation and Recycling, 198, 107150


    Wang, Y., Tzachor, A., Wang, H., & Chen, W. Q. (2023). Critical minerals for sustainability: More haste, less speed. Resources, Conservation and Recycling, 198, 107181


    Leal Filho, W., et al. (2022). Deploying artificial intelligence for climate change adaptation. Technological Forecasting and Social Change, 180, 121662


    Beard, S. J., Holt, L., Tzachor, A., et al. (2021). Assessing climate change’s contribution to global catastrophic risk. Futures, 127, 102673


    Tzachor, A., et al. (2021). Photosynthetically controlled spirulina, but not solar spirulina, inhibits TNF-α secretion: potential implications for COVID-19-related cytokine storm therapy. Marine Biotechnology, 23, 149-155


    Tzachor, A., et al. (2022). Environmental impacts of large-scale Spirulina (Arthrospira platensis) production in hellisheidi geothermal park iceland: Life cycle assessment. Marine Biotechnology, 24(5), 991-1001


     


    מונוגרפים עבור האקדמיה הישראלית הלאומית למדעים 


     


    אסף צחור (2021). דיונים נבחרים בגישת ההון לקיימות (87 עמודים). האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים. ירושלים.

    קישור: https://doi.org/10.52873/Policy.2021.Wellbeing.01 


    אסף צחור (2021). הון טבעי והון טבעי קריטי בישראל (61 עמודים). האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים. ירושלים.

    קישור: https://doi.org/10.52873/Policy.2021.Wellbeing.03


  • הקורונה היא קריאת השכמה (הארץ)


    שיחת פנים / משבר כזה יקרה שוב, והוא יהיה חמור יותר (דה מרקר - הארץ)


    עדיין אוכלים בשר? אל תתפלאו שהמגפות ממשיכות להתפרץ (דה מרקר - הארץ)


    עולם חדש, צפוף (אלכסון, כתב עת דיגיטלי)


    לאכול פנקייקס בגיהינום (אלכסון, כתב עת דיגיטלי)


    הטכנולוגיה ועונשה (אלכסון, כתב עת דיגיטלי)


    חוקרים ישראלים בדרך לתרופה טבעית לקורונה‎


    Israeli researchers say spirulina algae could reduce COVID mortality rate


    Still Eating Meat? Don’t Be Shocked if We Face a Future of Pandemics


    Algae extract may avert severe COVID deterioration, say Israeli researchers


    Blue-green Spirulina algae may prevent serious Covid-19


    ALGAE, HOUSE-FLIES, AND 4 OTHER WEIRD FOODS SCIENTISTS SAY ARE THE FUTURE


    Rising hunger threatens famines as coronavirus crashes economies, leaves crops to rot in fields


    We Need These “Future Foods” To Hedge Against Risk


    Housefly Maggots, Lab-grown Algae: Unconventional Foods on Your Plate to Tackle Hunger Threat


    Insects creep up on the human diet


    Food of the future


    Maggots and algae could be the sustainable snacks of the future


    החיסון לקורונה נמצא על הצלחת שלנו (דה מרקר - הארץ)


    נדרשת תוכנית-אב לאומית למשק המזון (ידיעות אחרונות)


    עתיד החקלאות העירונית (גלובס)


    העולם בסכנה חמורה מפני מגפה גלובלית (הארץ)


    The green sludge that could transform our diets (The BBC)


    Marine algae could help feed the world (World Economic Forum)


    How hacking photosynthesis could fight deforestation and famine (The Conversation)