​הנחיות חירום

• דלתות האולמות והכיתות ניתנות לנעילה באמצעות מנעול המותקן בחלקה הפנימי של דלת הכניסה, ניתן להשתמש בנעילה זו בעת חרום.
  • במבנים הגדולים - ספריה, אריסון לאודר, ארזי עופר, קיימות וכלכלה קיימים מרחבים מוגנים אשר יספקו מענה הולם בעת הצורך. באתר האישי קיימת תכנית חלוקה למרחבים (יעודכן בהמשך).

בטיחות

מטרת הנוהל הינה להביא לידיעת באי הקמפוס את הסיכונים השונים שהוא עשוי להיתקל בהם על מנת למנוע פגיעה בו ובחבריו.

כללי בטיחות:

1. השימוש בסולמות אסור לחלוטין ללא קבלת הסמכה מטעם ממונה הבטיחות.
  2. אסור להחזיק מזון או לאכול בקרבת חומרים כימיים רעילים.
  3. יש לוודא שדלתות אש נמצאות במצב סגור אלא אם כן צויין אחרת.
  4. אין לבצע עבודה/פעולה בלי שהנך מוסמך לכך.
  5. חשוב להיזהר מבורות ומפתחים שלא כוסו בשטח הקמפוס.
  6. אין לתקן מכשיר חשמלי ללא רישיון חשמלאי.
  7. אין לבצע אלתורים בחשמל.
  8. אין להביא ציוד חשמלי מהבית.
  9. חשוב להכיר את ציוד כיבוי האש ואת מיקומו.
  10.   חשוב לדעת את מיקום יציאות החרום מכיתות, משרדים.
  11.  אין להשתמש במעלית בעת שריפה.

עזרה ראשונה

• בכל אירוע בו נדרש סיוע רפואי כלשהו, יש להתקשר לשער המזרחי (הראשי) בטלפון פנימי: 7225 או בטלפון חוץ: 09-9527225 (שער זה מאוייש 24 שעות ביממה). במידה ואין מענה נא ליצור קשר עם קב"ט האוניברסיטה מר גיורא נבו בטלפון 052-8514015.
  • באוניברסיטה קיים הציוד הבא: מערכת החייאה תקנית ומערכת דיפריבילייטור כולל תיק עזרה ראשונה במבנה השומר המוצב בשער המזרחי (שער ראשי).
  • באוניברסיטת רייכמן קיים ציוד החייאה בסיסי וכן ערכות טיפול למתן עזרה ראשונה.
  • בכל מבנה כיתות, קיימת ערכת עזרה ראשונה בחדרו של אב הבית.
  • במנהלי סטודנטים קיימת ערכת עזרה ראשונה.
  • צוות התחזוקה משתתף בריענוני עזרה ראשונה מידי שנה בכל הקשור לטיפול בנפגעים ושימוש בציוד החייאה.

אירוע בטיחות, אש וכדומה

• באוניברסיטה קיים ציוד כיבוי אש ובטיחות משוכלל ביותר המאפשר מתן מענה ראשוני מיטבי בטרם יגיעו שירותי החירום. נוסף על כך, צוות התחזוקה מתורגל ומתודרך בדרכי התמודדות עם האירועים השונים.
  • בעת גילוי אירוע בטיחותי (שבר במדרגה, אבן בולטת או כל דבר שעשוי לסכן אנשים), נא להודיע למוקד תחזוקה, טלפון פנימי - 2859 או בטלפון חוץ - 09-9602859 במייל anissim@runi.ac.il. לאחר שעות הפעילות ניתן להתקשר לשער הראשי בטלפון פנימי: 7225 או בטלפון חוץ 09-9527225.
  • בעת גילוי שריפה או קצר חשמלי (יציאת עשן וכו') יש לפעול לפינוי הסטודנטים מהמבנה ולהתקשר בדחיפות לקב"ט האוניברסיטה, מר גיורא נבו בטלפון: 052-8514015. במידה ואין מענה נא להתקשר לטלפון 052-8668196 או לטלפון 052-8514002. הגורם המקבל את שיחת הטלפון ינחה אודות הפעולות הנדרשות לביצוע וידאג לטיפול בבעיה.

תקלה בציוד הקיים בכיתות (מולטימדיה, מיזוג אוויר וכדומה)

בכיתות ובאולמות מותקן ציוד הקרנה, הגברה ומחשוב הנועד לשמש את המרצים ואת הסטודנטים בעת ההרצאות. בעת תקלה או בעיה בתפעול יש לפנות לטלפון: 7272 או 09-9527272 או למספר הטלפון המופיע בכיתה או באולם לצד מכשיר הטלפון.

חפץ חשוד, אדם חשוד

• באוניברסיטה פועל מערך אבטחה מתוגבר במשך 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע.
  • אם הבחנת בחפץ חשוד או אדם חשוד עליך להודיע לקב"ט האוניברסיטה מר גיורא נבו או לכל אחד מנושאי התפקידים המופיעים ברשימה מטה.
  • בעת גילוי חפץ חשוד יש להרחיק את הקהל מהחפץ, לדאוג לסמנו ולפנות מיידית לקב"ט האוניברסיטה או לשער המזרחי בכדי שהאחרון יטפל בבעיה. עם הגעת הקב"ט הוא ימשיך בניהול האירוע.
  • באוניברסיטה מותקנת מערכת כריזה באמצעותה ניתן להעביר הודעות בחירום לכל שטח הקמפוס.

טלפונים לשעת חירום

שער ראשי