יהודית ואבי טיומקין

יהודית ואבי טיומקין הנם פילנתרופים ישראלים, הפועלים מזה שנים לקידום החברה והכלכלה בישראל. אבי הנו בעל תואר ראשון במשפטים, איש פיננסים ויועץ לקרנות גידור בינלאומיות ויהודית הנה בעלת תואר ראשון בלימודי תולדות האומנות ועסקה בעברה בעיצוב בתים. בני הזוג, אשר מחלקים את זמנם בין ארה"ב לישראל, הכירו בהיותם סטודנטים באוניברסיטת תל אביב ונישאו בשנת 1975. החל משנת 2015 נושא בית הספר לכלכלה את שם בני הזוג טיומקין.

אבי טיומקין נולד בתל אביב ולמד בבית הספר התיכון עירוני א', במהלך שירותו הצבאי שירת כקצין בחטיבת גולני ולאחר מכן, השתלב בעסק המשפחתי כמנהל חנות החשמל של אביו. במקביל, החל להשקיע בבורסה בתל אביב ובחברות שאותן הנפיק בישראל ובארה"ב. בשנת 1986 הוביל בהצלחה את עסקת הרכישה הממונפת (LBO) הראשונה בישראל.

את עיקר מרצו הפנה לחקר השווקים והכלכלה הגלובאליים, תוך שימת דגש על מגמות עתידיות. בשנת 1988 העתיק את מרכז פעילותו לניו יורק ומאז הוא מנהל כספים ומייעץ לקרנות הגידור המובילות בעולם, שהיקפן הכספי המצטבר הוא כ-50 מיליארד דולר. בנוסף, ב-20 השנים האחרונות יעץ לראשי ממשלה ושרי אוצר בישראל ובעולם.

בין תחזיותיו הכלכליות של אבי טיומקין ניתן למנות את מפולת מניות הבנקים בישראל בשנת 1983; ההתאוששות הגלובלית המהירה שלאחר פיגועי 11 בספטמבר 2001; הקריסה הכלכלית העולמית בשנת 2008; משבר גוש היורו המתמשך והאירועים הכלכליים-פוליטיים ברוסיה בשנתיים האחרונות.

על רקע תחזיותיו המדויקות ובקיאותו במאקרו-כלכלה, כמו גם ניסיונו רב-השנים בפיננסים, אבי טיומקין כותב ומתראיין תכופות לגופי תקשורת מובילים בארץ ובעולם.

יהודית טיומקין, ילידת ארגנטינה, היא בת למשפחת ניסנסון מבואנוס איירס - מעמודי התווך של הקהילה היהודית במדינה. סבתה היתה נשיאת ויצ"ו דרום אמריקה וסבה עמד בראש הקהילה היהודית וסייע רבות להגירת יהודי רוסיה לארגנטינה.

יהודית עלתה לישראל בשנת 1955. היא גדלה ברמת חן ולמדה בתיכון בליך. בצה"ל שירתה כראש הלשכה של מפקד מחוז דן ולאחר שחרורה עבדה כדיילת אוויר באל-על. יהודית מעורבת בפעילות פילנתרופית ענפה, הכוללת מגוון רחב של מוסדות. בין מוסדות אלה: בית החולים וולפסון, מוזיאון תל אביב, התזמורת הפילהרמונית וארגונים למען נשים מוכות.

כאות הוקרה על פעילותם הפילנתרופית והחברתית בישראל, כמו גם על ידידותם ארוכת השנים של אוניברסיטת רייכמן ותרומתם החשובה ללימודי הכלכלה באוניברסיטה בבית ספר טיומקין הנושא את שמם - מוענק בזאת ליהודית ואבי טיומקין תואר עמית כבוד משותף של אוניברסיטת רייכמן.​