סטנלי צ'ייס

 

סטנלי צ'ייס, ציוני מסור ופילנתרופ בינלאומי, הוא אוהד ותיק של ישראל והעם היהודי. זאת, באמצעות תמיכתו בהשכלה הגבוהה ובענף ההיי-טק בישראל.

 

כמי שגדל בניו-יורק בתקופת מלחמת העולם השנייה, התוודע סטנלי צ'ייס לתלאות העם היהודי. הוא התמסר לסיוע לקהילות יהודיות במצוקה, ובאמצעות קרן משפחת צ'ייס והוא קידם ותמך במיזמים יהודיים בשלוש יבשות.

 

במקביל לתרומתו הנרחבת לקהילה היהודית באמריקה, הוא סייע לקהילה האמריקאית בפרויקטים שונים, דוגמת שימור הסנטרל פארק בניו-יורק. במזרח אירופה היה בעל תפקיד מרכזי בהקמת מרכז צ'ייס ללימודי היהדות באוניברסיטה הממלכתית של מוסקבה. במרכז ייחודי זה התקבצו יחד חוקרים דוברי עברית, אנגלית ורוסית, במטרה לקדם לימודי יהדות ברמות האקדמיות הגבוהות ביותר.

 

סטנלי צ'ייס הוא אחד הפילנתרופים הגדולים שקמו במדינת ישראל. הוא השקיע בלא פחות מחמישים מיזמים, המאפשרים לעולים מברית המועצות לשעבר למצוא תעסוקה והזדמנויות למימוש יכולותיהם וכישוריהם.

 

מוסדות אקדמיים ברחבי ישראל נהנו מתרומותיו הנדיבות של סטנלי צ'ייס. אוניברסיטת רייכמן - פתחה בזכות נדיבותו של צ'ייס את תכנית צ'ייס לעמיתים אתיופיים, התומכת בסטודנטים ממוצא אתיופי, וכן חנך את אודיטוריום צ'ייס המשוכלל. בנוסף, מוענקות מדי שנה על-ידי משפחת צ'ייס מלגות לסטודנטים מצטיינים, הלומדים בבית ספר אפי ארזי למדעי המחשב.

 

ביטוי נוסף לנדיבותו הגדולה של צ'ייס ניתן למצוא במוסדות חינוך נוספים: בפרויקט ההגנה והכלכלה ע"ש פמלה וסטנלי צ'ייס באוניברסיטת תל-אביב, בתכנית המצטיינים של הטכניון בחיפה, במרכז צ'ייס למחקר לשילוב טכנולוגיה בחינוך באוניברסיטה הפתוחה שברעננה ובספרייה הציבורית ע"ש סטנלי ופמלה צ'ייס במבשרת ציון.

 

כחבר בוועד הנגידים והוועד הפועל של מכון ויצמן למדע, סטנלי צ'ייס תרם רבות לעולם המחקר המדעי ולפיתוח מנהיגי העתיד בתחום המדע. זאת, באמצעות תכנית העמיתים של משפחת צ'ייס למדענים חדשים, המחנה למדע, מוסיקה ואמנות של משפחת צ'ייס ו"ניידת המדע".

 

הודות לפעילותו הפילנתרופית הוענק לסטנלי צ'ייס תואר כבוד מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בנוסף, הוענק לו תואר דוקטור כבוד ממכון ויצמן למדע וכן תארי עמית כבוד מהטכניון ומהאוניברסיטה הפתוחה.

 

לאות הוקרה על תרומתו יוצאת הדופן לחינוך ולחברה בישראל, לעתיד מדינת ישראל והעם היהודי ולאוניברסיטת רייכמן, מוענק בזאת לסטנלי צ'ייס התואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.